Macoline drvene kuće

Macoline drvene kuće

Željko Orešković zvani Macola, najpoznatiji lički ugostitelj upustio se nakon 17 godina bavljenja ugostiteljstvom u posao proizvodnje drvenih kuća, piše Večernji list.

Cijela priča počela je nedavno, kada je Macola, u želji da sagradi nekoliko drvenih kuća na području Korenice, naručio nekoliko modela iz Ukrajine, ali je ostao razočaran njihovom kvalitetom pa se odlučio uložiti novac u novi posao i tako je početkom kolovoza u Korenicu stigao CNC stroj za obradu drveta za kuće.

Ovo je samo dio stroja vrijednog više od pola milijuna eura uz čiju pomoć se kuća napravi za jedan dan
Ovo je samo dio stroja vrijednog više od pola milijuna eura uz čiju pomoć se kuća napravi za jedan dan

Kupljen je u Italiji, za pola milijuna eura, a jamči izradu kuće po želji kupaca. - Kuća je gotova u danu, a kad je montirate, možete se useliti-, ističe Orešković koji je prvu kuću od 190 četvornih metara sagradio tik do svog poznatog restorana na Plitvičkoj cesti. Petodnevna montaža bila je gotova krajem prošloga tjedna.U novi posao Macola je uložio nevjerojatnih 8 milijuna eura i tako je 35 radnika zahvaljujući drvnoprerađivačkoj industriji najpoznatijeg ugostitelja u Lici pronašlo posao.

- Zovu me iz cijele Hrvatske, jedan bi bungalove na moru, drugi vikendicu... Ljudima je to zanimljivo, a sada im je i pristupačno – kaže Macola, koji planira svoje kuće izvoziti i izvan Hrvatske. Ima ugovor s Hrvatskim šumama pa će kuće graditi isključivo iz ličkoga drveta – smreke, bora i jele.

Planovi su veliki, a obzirom na dostupnost kvalitetnog drva i poslovnog iskustva, nema razloga da ne uspije.

Drvene kuće MACOLA

Drvene kuće MACOLA

Adresa

Trg sv. Jurja BB
53230 Korenica

Telefon

053/ 64 84 84

Email

info@drvenekuce.hr