Kako izabrati radnu stolicu

Kako izabrati radnu stolicu

Gdje kupiti?

Zanimljivu ponudu radnih stolica možete pogledati i pronaći u našem katalogu proizvoda.

Kada kupujete radnu stolicu obratite pažnju na nekoliko stvari; da je vrh naslona minimalno 50 cm visok od sjedala, da ima lumbalni podložak, da je lagano zakrivljena u razini toraksa i da ima mogućnost podešavanja nagiba naslona (od 104 – 120 stupnjeva). Nadalje, dobra uredska stolica mora imati mogućnost prilagodbe svakom korisniku. Mora imati mehanizme za podešavanje visine, nagiba i dubine sjedala, mogućnost njihanja, mehanizam za podešavanje visine i širine naslona za ruke, podešavanje naslona za glavu i slično.

Vrsta materijala kojim je presvučena radna stolica ne utječe u tolikoj mjeri na njenu kvalitetu, ali ako možete birati, izaberite one sa kvalitetnijim tj. prirodnim materijalom.

Na dobro odabranoj stolici tijelo zauzima najbolji položaj te na taj način rasterećuje kralježnicu i osigurava povećanje koncentracije i maksimalni radni učinak.


Radne stolice ili popularnije “daktilo” stolice nisu namijenjene maloj djeci zato jer se mogu ozlijediti, a obzirom da djeca danas puno vremena provode sjedeći definitivno moraju sjediti na što kvalitetnijoj stolici!