9 besplatnih programa za uređenje interijera

9 besplatnih programa za uređenje interijera

Selite li se u novi prostor ili planirate preuređenje doma vjerojatno ste na sto muka oko toga kako organizirati prostorije, koji namještaj odabrati, koje boje kombinirati…

Dizajn interijera nije nimalo jednostavan zadatak, no zašto da si ga otežate nepotrebnim odlascima po dućanima bez znanja o tome što točno zapravo želite ili beskrajnim istraživanjem ponude na internetu. Nudimo savršeno rješenje – svoj životni prostor najprije dizajnirajte online!

9 besplatnih programa za uređenje interijera
9 besplatnih programa za uređenje interijera

Danas postoje besplatni programi za crtanje tlocrta i virtualno uređenje interijera, programi za crtanje kuhinja, kupaonica, te ostalih kućanskih prostorija. Donosimo neke od njih!

1. The IKEA Home Planner

9 besplatnih programa za uređenje interijera

Pomoću IKEA-inog besplatnog softvera možete planirati i dizajnirati svoju buduću kuhinju, kupaonu ili ured. Isprobajte brojne mogućnosti dizajna i odmah saznajte cijenu proizvoda koje koristite u softveru.

2. Design A Room

Razmišljate o preuređenju čitave sobe ili samo želite vidjeti kako bi se novi pod uklopio u sadašnje uređenje? Kod ovog programa je dovoljno da unesete fotografiju svoje prostorije i zatim slijedi isprobavanje mnoštva kombinacija modela, boja i uzoraka podova.

9 besplatnih programa za uređenje interijera

Besplatni online 3D alat Design A Room funkcionira tako da najprije odaberete sobu u svom domu, nakon toga stil uređenja i zatim slijedi igra s bojom, dezenom i teksturom. Prednost ovog alata tvrtke Armstrong je u tome što nudi informacije o proizvodima koje odaberete. Tako nećete samo saznati kako bi se proizvodi estetski uklopili u prostoru, već i koliko bi bili funkcionalni.

3. Roomsketcher

Ovaj online program jednostavan je za korištenje, a omogućava vam virtualno dizajniranje doma. Pritom prostor možete slagati prema svojim željama, crtajući ili samo jedan prostor ili čitav stan. Kada završite s isprobavanjem možete snimiti 3D slike prostora.

4. Homestyler

Homestyler je jedan od omiljenih besplatnih programa za uređenje doma. Pruža 3D vizualizaciju i dekoriranje vlastitog prostora sa čak tisuću stvarnih proizvoda koje kasnije možete ispisati. Korištenje je sasvim jednostavno, običnim klikom miša birate dimenzije i kreirate tlocrt. Homestyler pruža još mnoštvo mogućnosti – Isprobajte sami!

9 besplatnih programa za uređenje interijera

5. SmartDraw

Uz SmartDraw možete brzo i jednostavno dizajnirati svoj dom, apartman ili uredski prostor. Ovaj besplatni program bazira se na grafikonima i grafovima, primjerice, grafu projekta ili marketinškim kartama. Pod dijagramima toka nalaze se tlocrti i planovi soba.

SmartDraw namijenjen je početnicima, ali i profesionalcima. Možete ga besplatno proučiti za probu ili ako ste zadovoljni i program bi vam dobro došao za profesionalnu upotrebu možete ga kupiti.

6. Sweet Home 3D

Ova besplatna aplikacija za dizajn interijera pomoći će vam da nacrtate plan kuće, organizirate namještaj i pogledate rezultate u 3D modelu. Možete je koristiti besplatno ukoliko se najprije registrirate.

Sweet Home 3D jednostavan je za korištenje, no zanima li vas više od čistog virtualnog osmišljavanja prostora ovaj program nudi i određene naprednije opcije.

7. 3Dream

Uz 3Dream program online planiranje prostora je jednostavno i zabavno. Pruža vam se odabir velikog broja modela, materijala i tekstura, stvarate 2D i 3D dizajn sobe koji kasnije možete podijeliti s prijateljima.

9 besplatnih programa za uređenje interijera
9 besplatnih programa za uređenje interijera

8. Arrange-a-Room

S programom Arrange-a-Room možete mijenjati oblik prostorije, birati veličinu namještaja, isprobavati razne boje, igrati se sa stilovima uređenja… U usporedbi s do sada navedenim programima ovaj program ima nešto ograničenu ponudu namještaja i kreiranje željene veličine prostora je teže. Također, za korištenje je potrebna registracija.

9. Small Blue Printer: Floor Planner

Treba li vam program za crtanje tlocrta isprobajte Small Blue Printer: Floor Planner. Jednostavan je za upotrebu, a funkcionira tako da tlocrt kreirate povlačenjem i ispuštanjem prozora, vrata i zidova. Ovaj besplatni program učinit će dizajn interijera zabavnim i zasigurno ćete dobiti korisne ideje za kreaciju svog doma.

Istražite navedene programe za uređenje interijera i odaberite onaj koji vam najviše odgovara. Sve svoje zamisli isprobajte virtualno kako bi ih kasnije što uspješnije pretočili u stvarnost.

PREPORUČAMO