Vodopad u sobi

Vodopad u sobi

Fontana, bazen ili neki drugi oblik vode pojam je kojeg smo uvijek vezali uz vrt, ali zašto ne i u dnevnom boravku, kuhinji ili spavaćoj sobi... Žubor vode djeluje opuštajuće, a mikroskopske kapljice koje se stvaraju pri kotrljanju niz staklo dodatno osvježavaju zrak u vrućim ljetnim danima ili ga pak ovlažuju u zimskim danima centralnog grijanja.


Kućni vodopad osim navedenih može imati i druge prednosti kao npr. originalni i elegantni pregradni zid između dviju različitih jedinica, a može poslužiti i kao relaksirajuća zamjena za kamin ili akvarij. Uporabom odgovarajuće ambijentalne rasvjete, prostor oko našeg kućnog vodopada može postati najomiljenije mjesto okupljanja ukućana.

Stakleni vodeni zid zanimljiv je detalj u prostoru
Stakleni vodeni zid zanimljiv je detalj u prostoru

Podnožje vodopada može biti izrađeno od pravog ili umjetnog kamena, a stijena po kojoj klizi voda je od običnog ili kristalnog stakla ili čak pleksiglasa, a može biti i od kamena. Uz pomoć vodene pumpe koja radi u potpunoj tišini voda se diže do vrha stijene, a onda slobodnim padom ide natrag u bazen, tako da se osim žubora vode ništa drugo ne čuje.

UrediSvojDom