Sigurnost djece u vožnji

Sigurnost djece u vožnji

Zakonska obaveza i pravilno ponašanje odgovornih roditelja nalaže da djeca moraju biti obavezno vezana u vozilu. To uključuje upotrebu dječjih autosjedalica konstruiranih, ispitanih i odobrenih u skladu sa odredbom ECE 44/03 ili 44/04, označenih ECE oznakom.

Primarna funkcija dječjeg sjedala je da osigura optimalnu zaštitu u vozilu.


"Prava" dječja autosjedalica se razlikuje po nekoliko važnih faktora. Dob djeteta se treba uzeti kao orjentacijska vrijednost, dok autosjedalica mora savršeno odgovarati masi djeteta. Također dječja autosjedalica mora savršeno odgovarati vozilu da bi se postigla optimalna sigurnost. Uvijek preporučamo da sa djetetom posjetite prodavača da isprobate i nađete odgovarajuću autosjedalicu.

Ubrzo ćete vidjeti da li je autosjedalica prikladna za Vaše vozilo i da li se sviđa Vašem djetetu. Uvijek morate paziti da ne dovedete Vaše dijete u opasnost od zračnog jastuka! Stoga je stražnje sjedalo je uvijek najbolje mjesto za dječju autosjedalicu.


ECE standard se dijeli u pet različitih grupa po težini. Grupa 0 (do 10 kg ili oko 9 mjeseci), Grupa 0+ (do 13 kg ili oko 15 mjeseci), Grupa I (9 do 18 kg ili od oko 9 mjeseci do 4.5 godina), Grupa II (od 15 kg do 25 kg ili od 3 do 7 godina) i Grupa III (od 22 kg do 36 kg ili od oko 6 do 12 godina).


Cijena dječje autosjedalice ne bi trebala biti jedini kriterij za odabir - ni u smislu odabira najjeftinije niti najskuplje autosjedalice. Stručno osoblje pomoći će vam savjetom u izboru najprikladnije autosjedalice, te vas podučiti kako stručno montirati odabranu autosjedalicu. Autosjedalice možete vidjeti, isprobati i montirati u vaš auto u izložbeno - prodajnom prostoru Svijeta beba.

Svijet beba ima u ponudi i bogati asortiman dječjih kolica...
Svijet beba ima u ponudi i bogati asortiman dječjih kolica...
... hranilica, guralica i ostale opreme za djecu.
... hranilica, guralica i ostale opreme za djecu.

Između ostalog, u ponudi imaju veliki asortiman različitih poznatih proizvođača autosjedalica, kolica, prijenosnih krevetića, hranilica, njihaljki, bicikala, guralica, autića na akumulator.

Pogledajte na Internet stranici www.svijet-beba.hr ili na www.facebook.com/svijetbeba, te ih nazovite ili posjetite kako bi saznali sve što vas zanima.