Preuredite sobu u tri koraka

Preuredite sobu u tri koraka

Već duže vremena vaša soba ima isti, nepromijenjeni izgled što vas polako baca u očaj, a svjesni ste da nemate mogućnosti prošetati po salonima i kupiti novi namještaj. Budite hrabri i odlučni i na vrlo jednostavan način, uz minimalna sredstva, u tri koraka uredite i preuredite sobu i podarite joj potpuno novi izgled s kojim ćete biti zadovoljni neko vrijeme.


1. Snimanje postojeće situacije


Kao polazište promjena uzmite postojeći izgled i raspored u sobi. Ponajprije razmislite što želite: praktičnost, ugodnu atmosferu, prostor za rad, mjesto za druženje... Pogledajte što sve trenutno ima od namještaja, da li se komadi međusobno uklapaju i kako bi se mogli povezati s nekim novim dodacima i bojama i što bi eventualno trebalo dodati. Razmislite o stilovima i konačno, napravite popis onoga što vam je potrebno i onoga što je suvišno. 


Savjet više: jednostavne i jeftine preinake možete postići s praktičnim prekrivačima i presvlakama za trosjede, fotelje ili stolice, a ako imate majstorskih afiniteta, izvucite iz podruma stari namještaj te ga uz malo truda preuredite u nove i upotrebljive komade.


2. Osmišljavanje i crtanje plana (tlocrta) 


Naguravati namještaj po sobi niti je lagano niti jednostavno. Daleko najlakše, je uz pomoć nekog računalnog programa izraditi tlocrt prostorije i virtualno je namjestiti. Na taj način možete bezbroj puta seliti trosjede s jedne na drugu stranu sobe sve dok ne budete zadovoljni učinjenim. Za crtanje i skiciranje možete upotrijebiti naš OnLINE PLANER, a osim što se sve radi u mjerilu, imate već i gotove oblike namještaja. 


Preuredite sobu u tri koraka

Savjet više: pri osmišljavanju izgleda, obratite pažnju na “TOČKU INTERESA” jer to bi trebao biti onaj najvažniji detalj vaše nove/stare sobe. Hoće li to biti trosjed, radni stol, udobna fotelja za čitanje ili nešto drugo, ovisi o vašim željama i zahtjevima.


3. Ideja za završni dodir


Kada ste sve rasporedili i postavili na svoje mjesto, vrijeme je za onaj posljednji, završni dodir koji će vašoj sobi podariti željenu atmosferu. Razmislite koju boju zidova odabrati i koje detalje dodati. Hoćete li zidove samo obojati, presvući trendi tapetama ili možda kombinirati ovo dvoje, ostaje vama na volju. 
Nakon toga možete krenuti u realizaciju (pre)uređenja koje će biti daleko ugodnije i brže kada točno znate što i kako radite.

Preuredite sobu u tri koraka


Savjet više: koje boje izabrati saznati ćete ako pročitate naš članak “SVE O BOJAMA”, a kako razmjestiti slike po zidovima saznajte u članku “SLIKE NA ZIDU”


UrediSvojDom

PREPORUČAMO