Posteljina za ugodan san

  • Posteljina za ugodan san

Gdje kupiti posteljinu?

Veliki izbor kvalitetne posteljine možete vidjeti u našem katalogu proizvodu.

Posteljina je važan segment zdravog spavanja. Ona je nešto s čime idemo na spavanje i s čime se budimo. Zbog toga što je u direktnom kontaktu s našim tijelom i po nekoliko sati, vrlo je važno da bude izrađena od prirodnih materijala. Sastoji se od plahte, navlake za poplun i jedne ili dvije jastučnice.

Pamučna posteljina

Pamučna posteljina svoju raširenost ne duguje samo financijskoj dostupnosti širokim masama, već i činjenici da je izuzetno ugodna na dodir, da je robusna i otporna te jednostavna za održavanje.

Različitim printevima posteljina može poslužiti kao zanimljiva dekoracija


Posteljina od damasta

Najpoznatiji materijal za posteljinu je svakako Damast, prirodni materijal, koji se prvotno proizvodio u Siriji, Kini, Indiji, Perziji te Bizantskom carstvu. Oduvijek je bio poznat kao dobar izbor za posteljinu. Karakteristično za damastnu tkaninu je ispreplitanje mat niti osnove i sjajnih niti potke. Posteljina napravljena od damasta često je protkana različitim geometrijskim oblicima, šarama i prugama. Održavanje ove posteljine je u pravilu jednostavno što znači da se smije prati u perilici na visokoj temperaturi, pri čemu neće doći do promjene svojstava. Posteljina od Damasta je dugovječna, što je još jedan od razloga čestog izbora prilikom kupovine posteljine.


Svilena posteljina

Svila je u potpunosti prirodni materijal koji je oduvijek bio poznat po svojoj mekoći i eleganciji. Osim toga, svila je prirodni antialergen i odbija grinje te je kao takva preporučljiva za ljude s alergijama i astmatičare i probleme sa sinusima. Prozračnost svile garancija je za zdravu i suhu okolinu za spavanje. Održavanje svilene posteljine: preporučuje se ručno pranje svilene posteljine u mlakoj vodi, ali se može prati i u perilici na 30ºC. Prilikom pranja u perilici preporučuje se koristiti pamučnu navlaku za jastuk kao dodatnu zaštitu uz upotrebu blagog deterdženta. Svilenu posteljinu se ne smije cijediti rukama već je treba prirodno ocijediti, po mogućnosti umotanu u ručnik.


Gdje kupiti kvalitetnu posteljinu

Posteljina se prodaje čak i na štandovima na placu, ali to su uglavnom jeftini proizvodi iz Kine. Veliki izbor kvalitetne posteljine naći ćete u specijaliziranim trgovinama u shoping centrima, a neke od njih možete pogledati i u našoj bazi - posteljina.

UrediSvojDom