Što jedete to i jeste

Što jedete to i jeste

Isto kao što se osobnost može „pročitati“ prema određenim faktorima ponašanja tako se može odrediti i prema sklonosti ka određenom osjetilu hrane.

Prema nekim analizama stručnjaka utvrđeno je slijedeće:


Ako volite slano...

Ako ste osoba koja obožava slanu hranu, spadate u red onih koji više uzimaju nego što daju. To vas karakterizira kao pohlepnu osobu, ali zato vrijednu i ambicioznu i rado viđenu kod poslodavaca. Zbog tih osobina ste apsolutno nezavisni, a u ljubavi težite dominaciji nad partnerom.


Ako volite neslano...

Ako ste ljubitelj neslane hrane, spadate u grupu fleksibilnih i tolerantnih ljudi. Jednostavno volite biti potčinjeni, slušate druge i kao takvi, sjajan ste materijal za službenika.

Ne opterećujete se budućnošću i živite od danas do sutra, ali zbog nedostatka ambicija nikad nećete napredovati. Kao partner ste iskreni i vjerni, ali možete biti i pomalo dosadni.


Ako volite kiselo...

Ako spadate u zaljubljenike kisele hrane onda ste društvena osoba koja ima sposobnost brzog sklapanja prijateljstva, ujedno pomalo samouvjerena i ohola. Uvijek ste birali poslove gdje se radi „glavom“, a ne lopatom.

Zaljubljive ste prirode, pomalo promiskuitetnog ponašanja. Imate veliku dozu odgovornosti.


Ako volite ljuto...

Ljubitelji Ijute, jako začinjene i pikantne hrane na prvu odaju dojam da su nesposobniji nego što stvarno jesu. Bolji ste slušatelj nego govornik, a rijetki od vas se vole isticati u društvu i preuzimati vodeću ulogu. Osjećaje zadržavate za sebe i rijetko ih pokazujete osobi do koje vam je stalo.

Kasno uplovljavate u bračne vode, ali kad uplovite – to je onda na dugi period.


Ako volite slatko...

Volite li slatko vi ste u kategoriji onih koji plove u oblacima. Vaša briga o drugima ponekad zna biti zabrinjavajuća, jer ipak morate malo više brige posvetiti sami sebi. Spadate u red obožavatelja glazbe, a ni sportovi vam nisu strani.

Rijetko se Ijutite, pravi ste umjetnici "velike Ijubavi", stoga ne čudi što se često razočarate. Preporuka je da životni partner bude nešto stariji od vas, jer vam je potreban netko tko će vam pružati oslonac.