Aquaestil akrilne kupaonske kade

Aquaestil akrilne kupaonske kade

(PROMO) Akril (Polimetilmetakrilat) je jedan od najkorisnijih materijala današnjice koji je našao primjenu u mnogim područjima gdje su prioriteti kvaliteta, trajnost, sigurnost i visoka razina funkcionalnosti. Tako je akril nezamjenjiv u područjima avijacije, nautike, medicine, autoindustrije, pri gradnji akvarija , bazena itd.

Unazad 20-ak godina započela je primjena ovog materijala u izradi kupaonskih i tuš kada. Isprva se koristio ekstrudirani akril (i danas ga koriste mnogi proizvođači kupaonske opreme kako bi smanjili troškove) koji je bio lakši od keramičkih i metalnih kada, lakše se oblikovao, a takve kupaonske kade i tuš kade bilo je jednostavnije montirati u kupoanice. Unatoč ovim prednostima, ekstrudirani akril imao je i puno nedostataka; lako puca, s vremenom žuti, a ogrebotine koje nastanu normalnom uporabom gotovo je nemoguće ukloniti.

Cetina, lijepa i elegantna kada iz programa Aquaestila
Cetina, lijepa i elegantna kada iz programa Aquaestila

Lijevani sanitarni akril moderna je, unaprijeđena inačica akrila koja se dobiva puno kompliciranijim postupkom od ekstrudiranog akrila. Ovaj akril ima praktički neograničen vijek trajanja uz nepromijenjena svojstva neovisno o izloženosti normalnim vanjskim čimbenicima (toplina, sunce, hladnoća, prašina itd.). Unatoč njegovoj minimalnoj težini i debljini, gotovo je nemoguće slomiti ga. Zbog svojih nevjerojatno kvalitetnih osobina, površinu kuaposnkih kada izrađenih od ovog materijala gotovo je nemoguće ogrepsti tijekom normalne uporabe, a ukoliko se to ipak dogodi, materijal se vrlo jednostavno vraća u prvobitno stanje pomoću brusnog papira visoke granulacije.


Kade i tuš kade izrađene od lijevanog sanitarnog akrila imaju mnoštvo prednosti nad keramičkim i metalnim pandanima:

  • Lijevani sanitarni akril daleko je najugodniji materijal na dodir i tijekom dugotrajnog korištenja
  • Zahvaljujući kvaliteti i savitljivosti ovog materijala, termoformiranjem je moguće dizajnirati ergonomične oblike kupaonskih kada i na taj način doprinijeti zdravlju Vašeg tijela.
  • Prosječna akrilna kada teži oko 23 kg, a metalne i keramičke kade i do nekoliko puta više – lakša ugradnja i manipulacija
  • Održavanje je iznimno jednostavno, potrebno je samo periodičko ispiranje prljavštvine neabrazivnim sredstvima
  • Nepotrebno emajliranje
  • Površina ovih kupaonskih kada iznimno je glatka i postojana na molekularnoj razini, pa se bakterije i ostali patogeni elementi na njoj ne nakupljaju.
  • Pogodne su za ugradnju masažnih sustava

Modena, Aquaestil samostojeća kada
Modena, Aquaestil samostojeća kada

Kupaonske kade najvišeg standarda

Aquaestil kupaonske kade i tuš kade izrađene su isključivo od najkvalitetnijeg lijevanog sanitarnog akrila kako bi svojim kupcima pružili najkvalitetniji proizvod trenutačno dostupan na tržištu. Standard kvalitete ISO 9001:2000 koji se sprovodi u Aquaestil-u nalaže kontrolu sirovina na dnevnoj bazi kako bi se osigurala postojanost naših proizvoda. Iznimna kvaliteta naših proizvoda prepoznata je i na tržištima EU gdje smo dugogodišnji partner velikim europskim proizvođačima sanitarne opreme.

Proces proizvodnje započinje u Odjelu za razvoj i dizajn proizvoda gdje se naše dugogodišnje iskustvo i znanje pomoću modernih računalnih software-a pretvara u inovativna dizajnerska rješenja. Nakon toga slijedi proces termoformiranja gdje se akrilne ploče zagrijavaju na visoku temperaturu kako bi se mogle oblikovati pomoću vakuma i dizajniranih kalupa. Na kraju ovog dijela procesa dobivamo tzv. ljusku ili vanjski oblik kade. Ta ljuska je još uvijek presavitljiva pa ju je potrebno ojačati. Ojačavanje kupaonskih kada i tuš kada odvija se pomoću automatiziranog procesa nanošenja smole i staklene vune preko donjeg dijela ljuske i iverice postavljene na ključna mjesta. Vrlo je bitno da se slojevi ovih ojačavajućih materijala nanesu ravnomjerno i u savršenoj količini kako bi krajnji proizvod bio predviđene težine i čvrstoće.

Korištenjem unaprijed isprogramiranog robota osigurava se ta potrebna preciznost. Nakon svakog koraka u proizvodnji vrši se temeljita kontrola kako bi se osigurala maksimalna kvaliteta. Zadnji korak uključuje proces završne obrade, kontrole i pakiranja i kupaonska kada je spremna postati dijelom Vaše kupaonice! Aquaestil Vam nudi na sve svoje proizvode od lijevnog akrila 10-godišnju garanciju, a ukoliko imate nedoumica ili dodatnih pitanja vezanih uz proces proizvodnje, materijal ili cjelokupni asortiman proizvoda molimo kontaktirajte nas na info@aquaestil.hr.

Saznajte više na: www.aquaestil.hr

Aquaestil

Aquaestil

Adresa

Josefa Jeruzalema 8
47250 Duga Resa

Telefon

047/ 81 18 36
047/ 81 18 37

Email

info@aquaestil.hr