Kako urediti kupaonicu

Kako urediti kupaonicu

Gdje opremiti kupaonicu?

Pogledajte katalog i saznajte gdje se može kupiti oprema za kupaonicu.

Ako uređujete potpuno novu kupaonicu (ili preuređujete staru) razmislite o ovih nekoliko savjeta/prijedloga.


Keramičke pločice ili ne?

Zbog jednostavnosti održavanja i čišćenja, keramičke pločice najbolji su, a i najjeftiniji način da obložite zidove i podove svoje kupaonice. Ako je kupaonica većih dimenzija one dijelove koji su udaljeniji od vode, nije nužno oblagati keramikom. Možete koristiti običnu boju za zid, tapete otporne na vlagu ili umjetni kamen. Kupaonica ne mora nužno biti jednobojna ili u ozbiljnim tonovima sive i plave. Slobodno je razveselite veselim bojama ili ponekim žarkim detaljem.


Ugradite kadu

Većina nas mašta o tome da u kupaonici ima veliku jacuzzi masažnu kadu, ali rijetki si to stvarno mogu i priuštiti. Čak i ne toliko zbog novaca nego zbog prostora. Ali to nije razlog da se odreknete snova. Nabavite hidromasažnu kadu normalnih dimenzija. Ili još praktičnije, tuš kabinu s mnogobrojnim dodacima koji omogućuju hidromasažu.

Kada je ipak kvalitetnije rješenje, a kako bi je mogli koristiti i kao kadu i kao tuš kabinu, nabavite stakleni tuš paravan s kojim ćete riješiti problem prskanja vode i stvaranja poplave po kupaonici. Osim toga ovakav paravan se daleko bolje održava od npr. plastičnih zavjesa. Veliki izbor kada za kupanje možete pronaći u našem katalogu proizvoda


Slavine i tuševi

Nešto što ćete prvo primjetiti u kupaonici su slavine na kadi i umivaoniku. Danas se nude u nebrojenim kombinacijama izgleda i funkcionalnosti. Ako svojoj kupaonici želite podariti elegantniji izgled onda definitivno obratite pažnju kakvu ćete slavinu nabaviti.


Sanitarije

Umivanik i wc školjka neka budu kvalitetniji (čitaj skuplji) iz jednostavnog razloga što se kvalitetnija keramika lakše održava.

Veliki izbor sanitarija možete pronaći u našem katalogu proizvoda


Prostor za čuvanje stvari

U svakoj kupaonici dobro je imati ormar(ić) kako bi uvijek pri ruci imali rezervu ručnika, a treba naći i mjesto za smještaj sredstava za osobnu higijenu te za čišćenje. Kako se u većini kupaonica nalazi i mašina za pranje rublja, potrebno je predvidjeti i prostor za čuvanje prljavog rublja te sredstava za pranje.

U ovu kategoriju spadaju i ormarići u koji ćete pospremiti četkice i pastu za zube, pribor za brijanje, toaletne vode, dezodoranse, šampone i sl. Za ove posljednje biti će dovoljne i police koje zbog lakšeg održavanja mogu biti od stakla ili plastičnih materijala.


Ogledalo

Postavite kvalitetno ogledalo koje se neće zamagljivati i rositi i pri najmanjoj pojavi pare. Veličina neka zadovoljava vaše potrebe, a visinu prilagodite tako da svi korisnici (i djeca) mogu vidjeti svoj odraz. Ogledalo osim funkcijske može imati i dekorativnu ulogu te postati jedan od najeksponiranijih elemenata kupaonice.


Rasvjeta

Kupaonska rasvjeta kao i svaka druga, može napraviti dramatične promjene u izgledu i dojmu kupaonice. Za potrebe osvjetljenja prostora prihvatljivi su svi tipovi rasvjetnih tijela koja se postavljaju na strop ili se ugrađuju u njega. To mogu biti obične žarulje, halogene ili štedne. Bitno je naglasiti da rasvjetna tijela za kupaonicu imaju standardiziranu oznaku koja im jamči otpornost na vlagu. Rasvjeta u kupaonici je pomalo kompleksna jer mora pružiti različite mogućnosti osvjetljenja. Nije isto kada se idete tuširati ili brijati. Zato treba predvidjeti nekoliko različitih mogućnosti osvjetljenja.


Sustav za provjetravanje

Ako kupaonica nema prozor (a najvjerojatnije nema) pobrinite se da ugradite uređaj (ventilator) koji će omogućiti kvalitetnu izmjenu zraka kako bi se smanjilo orošavanje kao i zadržavanje neugodnih mirisa.


Razni detalji

U ovu kategoriju možemo ubrojiti vagu koja može biti u nekoj „vrištećoj“ boji ili pak u nekom čudnom obliku. Ako imamo manju djecu, kupaonica je idealna za postavljanje kakvog veselog „visinomjera“. Obzirom da prostora za odlaganje nikad dosta, na vrata ili zidove postavite kuke ili vješalice za odlaganje odjeće, a ni samostalne police neće nikada biti na odmet.

Pogledajte nekoliko ideja kako urediti kupaonicu.

UrediSvojDom