Adaptacija stana

Adaptacija stana

Pri samoj pomisli na adaptaciju, prvo pomislimo na problem nalaženja i vremenskog usklađivanja različitih majstora koje trebamo pronaći, te o namještaju koji ćemo mijenjati ili poslu koji nas čeka prije, za vrijeme i poslije adaptacije.

Kako bi adaptaciju stambenog prostora učinili jednostavnijom i manje stresnom, prepustite cijeli posao stručnjacima iz Duta. Od savjeta što i kako napraviti do konačnog cilja: boljeg i ljepšeg stana, ugodnog za život. Njihovo stručno osoblje stajat će na raspolaganju za sve vrste problema.

Dnevni boravak prije i poslije adaptacije
Dnevni boravak prije i poslije adaptacije

Adaptaciji objekta (stan, kuća, poslovni prostor, cijela zgrada) pristupa se iz različitih razloga, ali s istim ciljem: stvoriti udobniji prostor za život i rad. U većini slučajeva za adaptaciju stana odlučujemo se iz nekoliko razloga:

Blagovaonica prije i poslije adaptacije
Blagovaonica prije i poslije adaptacije
  • Zastarjelosti stana – nakon dugog niza godina promjene su potrebne u svakom prostoru. A kada se odlučite za adaptaciju najefikasnije i najbrže je da sve poslove predate u ruke vrsnih stručnjaka.
  • Dobili ste stan u naslijeđe – raspored, namještaj, stare instalacije… Iz mnogo razloga se može dogoditi da prostor nije po vašem ukusu. I u ovom slučaju se kao rješenje nameće adaptacija stana.
  • Povećanje broja članova u obitelji – kod mladih parova upravo je ovo najčešći razlog zašto se pristupa adaptaciji. Problem se rješava rušenjem ili postavljanjem novih zidova ili prilagođavanjem razmještaja stvari kako biste dobili iskoristiviji i funkcionalniji prostor.
  • Adaptacija novog stana – iako nekima zvuči nevjerojatno nisu rijetki slučajevi da se i vlasnici novih stanova odluče za adaptaciju. Nekvalitetni parketi ili pločice, nezadovoljstvo razmještajem prostorija i slično. Adaptacijom možete riješiti svoje probleme i prilagoditi prostor svojim potrebama i željama.

Ima tu još razloga, no jedan ih opisuje sve: prilagođavanje stana odnosno željenog objekta vlastitim potrebama. Jer osim stanova, adaptacije se primjenjuju i u drugim objektima. Primjera radi, ako ste vlasnik kafića svjesni ste koliko udobnost prostora utječe na posao. Klijenti su danas sve zahtjevniji i na svakom mjestu traže udobnost.

Kupaonica prije i poslije adaptacije
Kupaonica prije i poslije adaptacije

Često se nakon adaptacije vlasnici odlučuju i za novi namještaj, odnosno potpuno mijenjaju uređenje prostora. Od kuhinje, spavaće i dječje sobe, udobnog namještaja za dnevne boravke, pa sve do najsitnijih detalja koji su potrebni svakom prostoru možete pronaći u Dutu. Bitno je znati što želite adaptacijom postići kako bi stručnjaci mogli realizirati ono što ste vi zamislili.

Prilikom organizacije u Dutu misle na sve i usklađuju izvođače radova pa nećete imati problema s majstorima koji su obećali doći, ali se nisu pojavili ili s onima koji su vam obećali završiti posao za tjedan dana, ali se na kraju sve otegnulo na mjesec dana. Na ovaj se način radovi završavaju u zadanom odnosno dogovorenom roku. Neka vam Dutovo bogato iskustvo i znanje bude savršen vodič u adaptaciji stana.

Saznajte više na www.dut.hr