Hrvatski interijeri - Dizajnom do brenda

Hrvatski interijeri - Dizajnom do brenda

Hrvatski interijeri ime je klastera čiji su članovi, a ujedno i osnivači, domaći drvoprerađivači Adax interijer iz Zagreba, Ancona iz čakova, DC Orešić iz Zagreba, Interijer Klanfar iz Sv. Ivana Zeline, Lapibus iz Velike Gorice, Malagić iz Gunje, Mobilar iz Slavonskog broda, Spačva iz Vinkovaca, Tapo iz Gline i Trokut iz Novske. Njihovim zajedničkim nastupom na tržištu, marketingom i razvojem novih proizvoda želi se stvoriti prepoznatljivost i pristupačnost domaćeg namještaja.

Proizvođačka struktura članica klastera obuhvaća sve proizvode koji su potrebni za uređenje interijera kao što su građevna stolarija: vrata i prozori, podovi i parketi, te sve vrste namještaja: masivni, ojastučeni, pločasti. Prilagodljivost proizvodnje zahtjevima investitora, ali i dugogodišnje iskustvo projektiranja i izrade interijera daju Hrvatskim interijerima reputaciju vodećeg opremaša poslovnih i privatnih objekata.


Suradnja sa Studijem za dizajn

Suradnjom Hrvatskih interijera i Studija dizajna na razvoju novih, dizajniranih proizvoda želi se napokon progovoriti o postojanju i implementiranju domaćeg dizajna u domaće tvornice namještaja i opreme.


Danas, dok većini domaćih drvoprerađivača ne pada na pamet ulagati u razvoj novih proizvoda, a naročito to ne raditi s mladim, još nepriznatim dizajnerima, članice Hrvaskih interijera upravo to prepoznaju kao izazov. Zajedno s profesorima Zlatkom Kapetanovićem, te Mladenom i Marijanom Orešićem strpljivo i uporno razvijaju inovativni proizvod koji je krenuo od projektnih zadataka: hi-price kuhinja, tv kompozicija bez ograničenja, masivno drvo koje nosi poruku, sjedeće garniture 2222. godine, ulazna i unutrašnja vrata koja nisu samo vrata….

Na te projektne zadatke studenti i njihovi profesori spremno su odgovorili i kroz susrete s tehnolozima i konzultacije sa stručnjacima raznih profila u pojedinim poduzećima dobivena su uporabna rješenja namještaja i opreme. Izrađuju se prototipovi koje će javnost po prvi puta imati prilike vidjeti na sajmu namještaja Ambienta u Zagrebu. Nakon toga slijede izložbe u inozemstvu, te izlaganje na najvećem sajmu namještaja International Moebel Messe (IMM) u Koelnu.

Neki od studenata koji su sudjelovali u prezentaciji "Hrvatski interijeri - Dizajnom do brenda"
Neki od studenata koji su sudjelovali u prezentaciji "Hrvatski interijeri - Dizajnom do brenda"

Suradnja Hrvatskih interijera i Studija dizajna započela je još prije dvije godine, a planira se i njezin kontinuitet jer je nužno stvoriti potpuno drugačiju sliku o hrvatskom namještaju. Da bi se to uspjelo, potrebno ga je pozicionirati, tako da regionalno i nacionalno zauzme svoje mjesto. Hrvatski interijeri i mladi dizajneri izabrali su put prema uspjehu, a uz pomoć nadležnih institucija koje će, nadamo se, znati prepoznati vrijednost ovoga projekta, taj put bi mogao i trebao biti kraći i brži, a u konačnici i unosniji, ne samo za svakog pojedinog proizvođača, sudionika Projekta, nego i za potrošača i državu.

UrediSvojDom

PREPORUČAMO