Drvene vrtne kućice

Drvene vrtne kućice

Vrtne višanamjenske kućice sve se više koriste kao dodatni prostor u vrtu ili kao male vrtne ljetne kućice za vikend izvan grada. S obzirom na male troškove izgradnje i održavanja njihova popularnost raste. Trajnost vrtnih kućica je garantirana ukoliko je stručno postavljena, temeljena, drvo zaštićeno i pravilno izveden pokrov.


Smještaj vrtne kućice

U stražnjem dijelu vrta, vrtne kućice mogu poslužiti za odlaganje vrtnog alata i kosilice, ukoliko nemate određen prostor za tu namjenu u garaži ili podrumu. U produžetku kućice, možete napraviti trijem i pergolu i proširiti prostor za sjedenje. Vrtna kućica može biti odvojen samostalni objekat, najčešće izrađena od drveta, obojena zaštnom lazurom ili nekoj drugoj boji u skladu sa fasadom kuće.

Vrtne ljetne kućice koje su izrađene od deblje stijenke i dodatno izoliranim zidovima, krov, pod i ugrađeni prozori sa izo staklom, mogu se koristiti tokom cijele godine.

Različiti tipovi vrtnih kućica

Ako je u blizini bazena može se koristiti kao kabina i prostor za odlaganje pribora za održavanje bazena. Veća kućica može biti idealno mjesto za obiteljski druženja, spremanje vrtnog namještaja, za roštilj ili jednostavno mjesto za opuštanje uz svoje omiljene knjige ili meditiranje i relaksaciju.


Drvene vrtne kućice za alat, igru

Ako je vaša garaža pretrpana stvarima, možda je rješenje da nabavite malu vrtnu kućicu za alat, pravo mjesto za vrtni namještaj, vrtnu opremu,crijevo za zaljevanje vrta i kosilice.

Male vrtne kućice mogu biti atraktivne. Lako se montiraju u vrtu iza kuće kuće mogu. pored toga mogu biti kućice za djecu koja se koristiti kao njihova vlastita kućica za boravak i igru.


Vrtna kućica - vlastita sauna u vrtu

Mjesto gdje vi, vaša obitelj i prijatelji mogu uživati u prirodi je najčešće na otvorenom i na svježem zraku. Sauna može biti postavljena u kućici ukoliko se koriste solidne daske smreke. Min veličina kućice trebala bi biti barem 4 x 4 m, tako da se može ugraditi kabina za saunu. Konstrukcija kućice za suanu treba biti čvrste konstrukcije debljine stijenke 7,0 cm. Potrebna je dobra izolacija poda i krova osigurava minimalni gubitak topline.

Manje vrtne kućice sa dovoljno prozora i prirodnog svjetla u zelenilu idealno su mjesto za odmor i relaksciju.


Postavljanje i montaža drvenih vrtnih kućica

Prilikom izgradnje vrtne kućice obavezno se morate pridržavati lokalnih propisa o gradnji. Za manje vrtne kućice obično nije potrebna građevinska dozvola, ali ako se kućice postavljaju u blizini međe mogući su problemi sa susjedima. Definitivno prije postavljanja provjerite!

Priprema tla za postavljanje nosive ploče, ovisi o vrsti tla. Humus se mora otkloniti do zdravog čvrtog nosivog sloja. Nakon toga nanosi se sloj dobro zbijenog šljunka na koji dolazi betonka ploča. Debljina betonske ploče ovisi o opterećenju kućice. Za vrtnu kućicu koja je veća od 3,00m x 3,00m preporuča se debljina ploče 10cm, a za kućicu veličine 5,00m x 5,00m potrebno je povećati debljinu ploče na 15cm.

U našoj galeriji možete vidjeti neke vrtne kućice.


UrediSvojDom

Tagovi

Vrt