Zeleni kvadrat – zdravlje iz organskog vrta

Zeleni kvadrat – zdravlje iz organskog vrta

Među pitoresknim brežuljcima stubičkog kraja u zaseoku Stara Ves, u subotu 11. rujna prezentirana je knjiga Zeleni kvadrat, autorice Kornelije Benyovsky Šoštarić u izdanju izdavačke kuće Profil.

Zeleni kvadrat- zdravlje iz organskog vrta

Uz krilaticu „Svatko može biti vrtlar“, knjiga Zeleni kvadrat zorno pokazuje kako zelenim oazama biološke raznolikosti možemo oplemeniti i svoj okoliš i vlastite živote.

Zeleni kvadrat- zdravlje iz organskog vrta

Vrtlarstvo kao lifesyle, izbor je popularne tv-vrtlarice Kornelije Benyovsky Šoštarić, koja je svoje bogato iskustvo napokon predstavila i u knjizi. Život i rad u vrtu, od pripreme terena, preko oplemenjivanja tla, izbora kultura i sadnica, do njege bilja i berbe zdravih plodova, Kornelija Benyovsky Šoštarić prikazala je zanimljivim i inspirativnim tekstom. Kroz više od 300 stranica, autorica nas vodi i upoznaje kako od „običnog“ komada zemlje stvoriti vrt koji će nas tijekom cijele godine darivati svojim plodovima, a što je najvažnije, čistim i zdravim. Bez kemije, bez otrova. Čista priroda!

Zeleni kvadrat- zdravlje iz organskog vrta

Zeleni kvadrat je vrlo praktična knjiga koja će vam dati mnoštvo informacija o tlu, o biljkama, o prirodnoj zaštiti biljaka i općenito o mnogim detaljima kako vrt učiniti što boljim.

Knjiga je vrlo inspirativno štivo te će mnogi koji ju pročitaju poželjeti i sami napraviti svoj vrt, a što je prema riječima same autorice njena najveća želja. Ideja je da ljudi stvaraju ovakve male vrtove i njeguju prirodu te osjete sve čari slobode i zadovoljstva koje im taj posao može pružiti.

UrediSvojDom

Tagovi

Vrt