Kako odabrati zavjese

Kako odabrati zavjese

GDJE KUPITI ZAVJESE?

Zavjese se uglavnom šivaju po mjeri zato ih je najbolje kupiti kod specijaliziranog trgovca. Pogledajte ZAVJESE u našem katalogu gdje ima nekoliko kvalitetnih tvrtki koje šivaju zavjese po mjeri.

Zavjese imaju znatan utjecaj na uređenje interijera kuće, apartmana, hotela ili gdje god da se nalaze. Stoga je vrlo važno da vaš izbor, vrste zavjesa, bude ispravan. Zavjese se moraju uklopiti sa ostalim elementima prostora poput namještaja, tepiha, boja i u skladiti sa estetskim dojmom cjelovitog prostora.

Klasične ili moderne zavjese?

Kako odabrati zavjese s obzirom na široki spektar mogućnosti? Hoćete li odabrati klasične ili moderne zavjese koje su u trendu ovisiti će o namjeni prostorije ali će se vaš izbor u konačnici temeljiti na vlastitom stilu i ukusu.

Prva stvar koju treba učiniti prije donošenja odluke o kupnji trebate znati koja je namjena zavjese. Hoće li one biti samo za dekoraciju, osigurati privatnost, zaštitu od prejakog sunca i svijetla ili dijeliti prostor.

U dnevnom boravku povezanim sa blagovaonicom na istoj staklenoj stijeni možete kombinirati moderne panelne i klasične zavjese.

Odabir modernih panelnih zavjesa na prozoru blagovaonice i klasične zavjese u produžetku dnevnog boravka možete kombinirati uz pravilan odabir sukladnih boja i materijala. Na taj način je odjeljen prostor osim namještaja i zavjesama. Kombinacija prozračnih i tamnih, nepropusnih zavjesa osigurati će kontinuirano ugodan boravak u prostoriji. Pogledajte ponudu zavjesa u našoj bazi.

Svilene zavjese

Prozračne zavjese propuštaju dovoljno svijetla i osiguravaju privatnost za vrijeme dnevnog svjetla. Tamne gusto tkane zavjese ne propuštaju svjetlo iz prostorije i dobar su odabir za spavaće sobe. Koje ćete zavjese odabrati, ovisiti će i o vrsti materijala. Kombinacija dvostrukih zavjesa (draperije i zavjesa) na dvosrtukim vodilicama daje višestruku mogućnost propuštanja svjetla u prostoriju naročito ljeti kada želite reducirati ulazak sunčevih zraka.

Za tradicionalno uređene interijere svilene zavjese dati će gracioznost interijeru.

Boja i tekstura ovisiti će od ostalog uređenja (namješataj, tapete, tepisi...)

Osnovni stil je uvijek najbolji odabir ako želite klasične zavjese. Sastoji se od jednostavne drvene ili metalne karniše na koju navode prstenovi ili mehanizmi ovješenje zavjesa. Mnogi proizvođači prodaju komplet karniša i zavjesa, a možete zatražiti i šivanje po mjeri s montažom zavjesa.

Pamučne zavjese

Zavjese od pamuka meke teksture kvadratičasog ili točkastog uzorka možete odabrati ako ste pristalica schabby chic stila. Karakteristične pastelne boje; bijela, krem, nježne nijase plave, ružičaste ili zelene.

Klasična karniša može biti drvena ili metalna.

Takav jednostavan oblik, lijepo oblikovane zavjese dati će opušten i elegantan izgled vašem domu.

Seoske zavjese

Ako želite opremiti zavjesama prozore svoje ladanjske kuće, odabir zavjesa sa podlogom bijele ili krem boje sa cvijetnim uzorkom, sigurno će unijeti više živosti u vaš prostor.