Kako očistiti i obojiti radijatore

Kako očistiti i obojiti radijatore

Još malo pa će doći sezona grijanja, a vaši radijatori su ružni, prljavi, hrđavi... Kako obojiti radijatore prije početka sezone grijanja? Pokušajte ovako: na zid, iza radijatora postavite jedan ili više kartona, a ispod radijatora stavite najlon ili rastvorenu veliku vreću za smeće, a na njima nekoliko starih ručnika koji će upijati vodu.

Najprije usisajte svu prašinu i paučinu, a zatim brusnim papirom ili žičanom četkom (ovisno o stupnju oštećenosti laka) istrljajte cijeli radijator. Gulite dok se može. Kada više stara boja ne otpada znači da ste dobro odradili posao. Sada radijator operite toplom vodom s dodatkom sode bikarbone. Ovaj dio posla odradite sa spužvom i ne zaboravite zaštititi ruke gumenim rukavicama.

Kad se sve dobro osuši, obojite radijator bojom za radijatore uz pomoć savinutog kista tako da počnete od najdonjih unutrašnjih dijelova i nastavite prema gornjem dijelu. Završite lakirajući vanjske dijelove radijatora normalnim širokim plosnatim kistom. Ako je jedan sloj boje premalo, ponovite postupak lakiranja. Ne ponavljajte postupak prije nego što se lak posve osuši.

Električnom prskalicom ili ručnim kistom... Konačni rezultat bi trebao biti ljepši i čišći radijator

Želite li još jednostavnije obaviti posao lakiranja, a da izgleda još bolje i profesionalnije, onda definitivno nabavite električnu ručnu prskalicu.

UrediSvojDom