Savjeti za kupnju kauča (sofe)

Savjeti za kupnju kauča (sofe)

Garniture za sjedenje

Više od 150 kvalitetnih garnitura za sjedenje različitih proizvođača možete pronaći u našem katalogu proizvoda.

Kupnja pravog kauča, sofe može biti vrlo stresan posao ako ne znate što zapravo želite i tražite.

U današnje vrijeme postoji toliko izbora pri kupnji nekog komada namještaja, pogotovo kauča odnosno sofa.

Prije no što krenete u kupovinu, pripremite listu kupovanja. Nudimo Vam par sugestija koje trebate uzeti u obzir kada stvarate popis.


Kvalitete kauča koje uzimate u obzir kada kupujete kauč za obitelj

Ako će kauč koji kupujete biti smješten u dnevnu sobu (ili u prostoriju u kojoj obitava cijela obitelj), znajte da će biti puno "prometa" i stoga razmišljajte logično o kupnji. Kada ste našli neki kauč, sofu koja Vam se sviđa, dođite sa svim članovima svoje obitelji (sustanarima) i sijedite na njemu barem pola sata. Pogledajte uokolo cijelog kauča i promotrite kako je napravljen , zakovice i sl. Naravno prije no što uđete u dućan sa namještajem znate po proizvođaču što možete očekivati. ( odlučite unaprijed koliko novca mislite potrošiti, pa ćete tako riješiti i koju kvalitetu namještaja ćete imati u dnevnoj sobi.)

Stoga u startu izaberite proizvođača za kojeg provjereno znate da ne spadaju u nekvalitetne. Izaberite lagane uzorke, jer se na jednobojnim kaučima više ističu mrlje. Tražite da vidite uzorak tkanine kojoj je kauč obložen kako biste pogledali njegovu kvalitetu i stvarno otkrili da li Vam paše u cjelokupni dizajn sobe.

Sa velikom obitelji ujedno dolazi i puno gostiju, stoga razmislite kupujete li samo sofu, kauč ili ipak tražite kauč na razvlačenje koji može postati krevet za goste.


Kvalitete kauča za manju obitelj i dnevne sobe

Glavna namjena kauča u dnevnoj sobi manje obitelji jest naravno da se slaže sa dizajnom ostatka dnevne sobe i to je mjesto na kojem će sjediti Vaši gosti. Kada kupujete takav kauč, razmislite o njegovoj udobnosti i posebno potpori za leđa, odnosno kralježnicu. Kauč mora biti na visini da možete udobno sjediti ili se izvaliti bez muke. Nabavite sliku kauča i donesite ju kući pa ju postavite na mjesto koje ste za njega predvidjeli kako biste dobili potpuniju sliku kako zapravo pristaju u Vašu dnevnu sobu. Kada izabirete boju ili uzorak, držite uzorak tkanine i sliku zajedno kako biste se uvjerili u slaganje boja. Izaberite kauč koji je udoban i lijep, jer dnevna soba je prvo što posjetiteljima stvara impresije o uređenju Vašeg doma.

Generalno uzimanje u obzir pri kupnji kauča

Prije no što ste se u potpunosti odlučili za kauč, pokušajte ga podignuti istim potezima kako kad biste htjeli počistiti ispod njega. Kauči na razvlačenje su često teški. Raspitajte se za okvire kauča, kako biste se uvjerili u njegovu dobru i kvalitetnu konstrukciju. Kauč sa jastucima koji se mogu micati, dobrodošli su obiteljima sa malom djecom i psom. Jastuci zahtijevaju konstantno čišćenje stoga nađite kauč na kojem je moguće skinuti jastuke i navlake. Ovisno o Vašem buđetu za kauč, ne bi bilo loše uzeti u obzir i kupnju dvosjeda (love seat) i fotelje. No naravno ne zaboravite se pritom i dobro zabaviti.

Preuzeto sa: www.nekretnine-prodaja.com