Neugodni mirisi u hladnjaku

Neugodni mirisi u hladnjaku

Guma oko vrata hladnjaka može biti pravo skladište bakterija, prljavštine, i smrada, pa ako krećete u čišćenje hladnjaka, nemojte zanemariti to područje. Ne bi vjerovali koliko se ružnih mirisa upravo tamo uvuče.

Za čišćenje koristite iskušana prirodna sredstva poput octa i tople vode ili tople vode i sode bikarbone. Možete upotrijebiti i limun i toplu vodu. Najvažnije je da redovito čistite hladnjak. Ako u sklopu hladnjaka imate i ledinicu, obavezno je odmrznite i očistite sve zajedno.


Neugodni mirisi u hladnjaku nastaju od hrane koja se čuva unutra. kada se nakon nekog vremena ispremješaju različiti mirisi, vrlo brzo se pretvore u smrad. Mlijeko i mliječni proizvodi su jedne od onih namirnica koje najviše upijaju mirise.

Nakon čišćenja, hladnjak dobro posušite, a od namirnica koje vraćate izbacite sve koje su počele trunuti (povrće i voće). Namirnice koje ste držali zamotane, promijenite novu foliju.

Za odstranjivanje neugodnog mirisa iz hladnjaka možete postaviti posudicu (1 dcl) s octom i ostaviti dan-dva. Ocat garantirano izvlači miris, ali ako niste dobro očistili hladnjak (gumu npr.), mirisi će se vrlo brzo vratiti.


UrediSvojDom

Tagovi

Savjeti