Svemoguća ALU folija

Svemoguća ALU folija

Poboljšajte efikasnost radijatora

Na jednostavan način izvući ćete više topline iz radijatora uz isti utrošak energije. Kako? Pronađite ili izrežite karton ili šperploču veličine radijatora i presvucite je alu folijom. Postavite ju između radijatora i zida, a toplina će se od folije odbijati natrag u prostoriju.


Zaštitita madraca

Kao roditelji, jednostavno ne možemo odoliti, a da bebu ne dovedemo povremeno u svoj krevet. Vrlo često se zna dogoditi da se beba popiški i eto problema... Postavite nekoliko folija ispod plahte i riješit ćete taj problem.


“Ispucano” zrcalo

Imate staro, ali vrlo drago zrcalo koje je prepuno napuklina i sjena koje su nastale ljuštenjem pozadinske boje. Problem riješite tako da na pozadinu ogledala postavite sjajnu stranu alu folije (pazite da je ne izgužvate) i sve skupa vratite u okvir i pričvrstite.


Naoštrite škare

Alu foliju izrežite na nekoliko traka koje ispresavijajte par puta i zatim to izrežite škarama. Nakon nekoliko rezanja, škare bi trebale biti oštre. Vrlo jednostavno, zar ne?


S lakoćom premjestite namještaj

Da bi velike i teške komade namještaja lakše gurali s jednog na drugo mjesto, a da ne oštetite parket ili laminat, ispod nogica ormara, stolova, komoda i sl. postavite komade presavinute alu folije. Neka mat strana folije bude okrenuta dolje.


Baterija gubi kontakt

Ako vam u nekom uređaju baterija gubi kontakt, što je vrlo često nakon duže upotrebe, jednostavno odrežite komadić alu folije, presavinite je nekoliko puta i umetnite između baterije i kontakta kako bi sve učvrstili, a opet omogućili provod struje.


Uvijek čist kamin

Volite se grijati uz kamin, ali vas mrzi čišćenje pepela? Na dno kamina postavite nekoliko debljih alu folija i tek onda slažite drva. Kada drva izgore, samo pokupite foliju i to je to.


Paleta za slikare

kako improvizirati paletu za miješanje boja? Uzmite komad alu folije, lagano je zgužvajte i njome omotajte karton izrezan u obliku palete ili još jednostavnije, omotajte je oko poklopca neke posude. Kada ste gotovi, foliju skinite i bacite.


Kako zadržati kist mokrim?

Ako se bavite slikanjem ili pohađate tečaj slikanja i morate prekinuti slikanje da bi nastavili sutra ili prekosutra, slijedi čišćenje kistova, njihovo ispiranje, odstranjivanje viška boje itd...

Da bi skratili cijeli postupak samo isperite kist u vodi kako bi odstranili većinu boje, istisnite višak vode i zamotajte ga u alu foliju. Sutra možete nastaviti slikati kao da se ništa nije dogodilo.


Reflektor svjetla za fotografe

Profesionalni fotografi često koriste dodatak kojim reflektiraju svjetlost na određene dijelove snimanih objakata (lice npr.)

Takav jednostavan priručni reflektor možete napraviti od alu folije koju lagano zgužvate i njome omotate kartonski poklopac neke veće kutije.


Čišćenje kromiranih dijelova

Ako imate stari auto sa pravim kromiranim odbojnicima ili felgama lijepo ćete ih očistiti na nnačin da zgužvate alu foliju u loptu i uz određeni pritisak trljate dijelove koje je napala hrđa. Pazite da su dijelovi stvarno kromirani, jer danas ima prilično plastičnih imitacija koje možete uništiti ovakvim načinom čišćenja.


UrediSvoJDom

Tagovi

Savjeti