Ako je slika na zidu nakrivljena

Ako je slika na zidu nakrivljena

Prije nego što objesite sliku, bilo bi dobro na njenoj poleđini zalijepiti plutene podloške (debljine 3 mm) kako drveni okvir ne bi upijao eventualnu vlagu iz zida i postepeno se deformirao, a spriječit će se grebanje zida nastalo trljanjem okvira i zida.


Što ako je slika nakrivljena?

Najvjerojatniji razlog je u tome što alkica koja nosi sliku nije postavljena točno u sredinu pa stoga slika visi na jednu stranu. Ovaj propust naknadno je teško riješiti, u stvari dosta je komplicirano, ali zato postoji jednostavniji način improvizacije. Uzmite tanki čavlić ili čak pribadaču (ako nije betonski zid) i učinite slijedeće:

• ako slika visi na desnu stranu, sliku poravnajte i običnom olovkom označite točku na lijevoj strani slike u koju ćete ukucati čavlić koji će služiti kao graničnik tj. neće dozvoliti slici da „odskliže“ dalje.

• ako slika visi na lijevu stranu, sliku poravnajte i olovkom označite točku na desnoj strani i ukucajte čavlić. Istu priču možete učiniti ukucavši čavlić na gornjoj strani slike.

Ako je slika na zidu nakrivljena

Ako slika na zidu visi na jednu stranu...

Ako nagnutost slike nije velika, bit će dovoljno na poleđinu u svaki kut nalijepiti komadić brusnog papira koji će spriječiti klizanje slike ili pak komadiće dvostruke ljepljive vrpce.


UrediSvojDom

Tagovi

Savjeti