Aluminijska folija popravlja TV sliku

Aluminijska folija popravlja TV sliku

Aluminijsku foliju kupujemo i nedostaje nam samo kada trebamo zamotati ostatke hrane ili kolače koje smo pripremili za prijatelje.

No, može nam baš folija pomoći u rješavanju svakodnevnih sitnica:

- Ako imate nabore odnosno ako vam je zgužvana odjeća, bez obzira radi li se o svili, pamuku ili vuni, da bi ih se što lakše riješili postavite komad folije na dasku za peglanje. Na to stavite vlažnu odjeću i ispeglajte.

- Kod pripremanja roštilja stavite foliju na desetak minuta preko grila kako bi se koncentrirala toplina i ne bi „izlazila“. Na taj način nećete imati meso ispresječeno crnim tragovima rebara grila odnosno neće se lijepiti. Nakon 10 minuta skinite foliju i zarolajte u oblik loptice. Kasnije time možete očistiti gril.

- Ako vam je DVD smješten na televizoru ili ispod njega, a slika vam je mutna, možda je to jer se dva magnetska polja sukobljavaju. Da bi vam slika bila jasnija, stavite aluminijsku foliju između aparata.

- Obzirom da je lako oblikujete, zaštitite folijom na primjer kvake i druge predmete u kući kada krečite ili bojite zidove.

- Kako vam ne bi zagorio obrub kolača ili pite (kada prelazi preko ruba zdjele), dok se ne ispeče sredina, prekrijte rub zdjela odnosno tijesta folijom.

- Umjesto spužvice za ribanje tvrdokornih mrlja na posuđu, barem kad se radi o onim staklenima, smotajte foliju te njom i sapunicom skinite prljavštinu. Tu će vam koristiti i rabljena folija pa je to i jedan od načina njene reciklaže.


UrediSvojDom

Tagovi

Savjeti