Pravilno kuhanje tjestenine

Pravilno kuhanje tjestenine

Ne štedite već probajte uvijek kupiti što kvalitetniju tjesteninu. Ovo je važno ne samo zbog okusa već i zbog samog kuhanja. Kvalitetna tjestenina skuhat će se ravnomjerno u svom cijelom presjeku dok će jeftinija tjestenina biti neravnomjerno skuhana.

Za dobro skuhanu tjesteninu vrijedi pravilo što veća posuda i što više vode. To je zato da tijesto ostane rastresito i da se ne lijepi jedno za drugo.

Tjesteninu uvijek ubacujte u vrelu vodu, a neposredno prije tjestenine u vodu ubacite i sol i dodatno pojačajte temperaturu.

Povremeno promješajte tjesteninu kako joj ne bi dozvolili da se slijepi. Možete kapnuti i malo ulja koje neće dozvoliti sljepljivanje.

Kada je gotova tjestenina, znat ćete samo na način da probate. U pravilu, kvalitetna tjestenina se kuha točno koliko piše na ambalaži, ali za svaki slučaj ipak probajte.

Nakon što je tijesto skuhano, prelijte ga u veće cjedilo i nekoliko puta protresite kako bi uklonili svu suvišnu tekućinu. Nema potrebe za ispiranjem tjestenine pod mlazom vode.