Kuhinjski pomoćnici

Kuhinjski pomoćnici

Ovo je naš izbor sitnih pomagala koja bi dobro došla svakoj kuhinji. Svatko tko svakodnevno kuha ručak, priprema doručak ili večeru ili peče kolače trebao bi imati ovakve sitne pomagače koji će biti od velike pomoći.


Rezač jabuka

Jednostavan rezač za jabuke ili slično voće uz čiju ćete pomoć izrezati 12 jednakih komada, a ujedno ukloniti središnji dio s košticama.


Špatula za rezano povrće

Uz pomoć ove špatule nasjeckano povrće ćete brzo i sigurno ubaciti u lonac, a da ni jedan komadić ne ispadne van.

Kuhinjski pomoćnici

Vrećica za marinadu

Meso je uvijek bolje i ukusnije ako se prije pečenja marinira u nekom umaku ili soku. Vrećice za marinadu su idealne. Zahvaljujući plastičnom mehanizmu za zatvaranje, nepropusne su i prilagodljive bilo kojem prostoru.

Kuhinjski pomoćnici

Poklopac protiv špricanja

Ako nakon prženja hrane ne želite sate provoditi čisteći pločice i kuhinjske elemente od pošpricane masti onda je ovaj žičani poklopac pravo rješenje.

Kuhinjski pomoćnici

Termometar za pečenku

Kako bi pečenka bila savršeno pečena, morate znati pogoditi pravu temperaturu. Tu znaju pogriješiti čak i profesionalci. Da se to ne bi dogodilo, nabavite ovakav termometar koji ubodete u pečenku i trenutno očitate temperaturu.

Kuhinjski pomoćnici

Pleh za pečenje

Pečete li kakav masniji komad mesa idealno ga je postaviti na rešetku kako bi se tijekom pečenja mast iscijedila. Pleh s rešetkom super je rješenje.

Kuhinjski pomoćnici

Držač kuhače

Koliko puta niste znali kamo na brzinu odložiti kuhaču? Uz pomoć ovog sitnog detalja kuhača će uvijek biti pri ruci.

Kuhinjski pomoćnici

Posude za razdvajanje jaja

Kada radite kolače uglavnom se razdvajaju žumanca od bjelanjaka, a to zna biti nezgodno. Uz pomoć ovih plastičnih posudica taj zadatak postaje čist i jednostavan.

Kuhinjski pomoćnici

Mašina za tijesto

Osim što je jeftinije definitivno je i ukusnije i zdravije kada sami napravite tijesto. Uz pomoć mašine za izradu tijesta cijeli posao postaje lakši i brži.

Kuhinjski pomoćnici

Kalup za raviole

Kad sami napravite tijesto, uz pomoć kalupa možete napraviti i malo kompliciranije oblike kao što su ravioli.

Kuhinjski pomoćnici

Mlinac za parmezan

I na kraju, kakva je tjestenina bez parmezana? Parmezan u komadima je ukusniji od onog ribanog u vrećicama, ali ga je problem naribati. Uz pomoć ovakvog mlinca ni to više nije teško.

Kuhinjski pomoćnici

UrediSvojDom