Kakvu kadu izabrati?

Kakvu kadu izabrati?

Gdje kupiti?

Veliki izbor kada za kupanje možete pronaći u našem katalogu proizvoda

U današnjem brzom tempu života i prekomjernom poslu i obavezama sve rijeđe možemo odvojiti vrijeme za trenutke opuštanja u kadi kako bi organizmu i duši omogućili što brži oporavak i smirenje.

Mnogi ljudi danas upravo zbog toga kao i zbog skučenosti u kupaonicama, izbacuju kadu koristeći isključivo tuš kabinu. Tuš je naravno, daleko praktičniji, možete se istuširati za manje vremena nego li se kada može napuniti vodom, ali nema to onaj efekt kao kad čovjek uroni u vodu i osjeti njenu toplinu i opuštajuće milovanje. Većina današnjih kada ima u sebi ugrađene mlaznice za podvodnu masažu tako da je doživljaj još veći.

Ako je ikako moguće, tj. ako imate prostora u kupaonici, naš je savjet da obavezno postavite kadu. Iako na tržištu danas postoji ogroman broj kada koje se razlikuju po obliku, po materijalu, po namjeni i cijeni, ipak neće biti problem izabrati onu koja vam najviše odgovara.

Pravokutne kade

To je klasičan oblik koji odgovara za većinu prostora. kada ovakvog oblika može biti samostalna u prostoru, a može biti i omeđena sa čak tri strane. Najčešći je slučaj da je postavljena dužinom uz jedan zid, a širinom se naslanja na drugi zid. Postoje razne dimenzije, veće i manje, a u današnje vrijeme mnoge imaju ugrađene i mlaznice za podvodnu masažu. Zbog svoje jednostavnosti, pravilnog oblika i pristupačne cijene idealne su za višečlane obitelji jer u njima možete okupati istovremeno i nekoliko manje djece, na brzinu oprati dječju odjeću itd.

Kutne kade

Postoje dva oblika, četvrtaste i trokutaste. Iako površinski zauzimaju isto mjesta kao i pravokutne kade ipak zahtjevaju više slobodnog prostora i definitivno nisu izbor za male kupaonice, ali zato, tko si ih može priuštiti (zbog dimenzija) maksimalno će uživati u njihovim ergonomski oblikovanim kalupima i raznim dodacima u obliku mlaznica i podvodnih tuševa i masažera. Nerijetko su predviđene za dvije osobe, a djeca će imati osjećaj kao da se nalaze u bazenu. Kao što im i samo ime kaže, u pravilu se postavljaju u kut kupaonice iako mogu biti i samostalne u prostoru.

Postoje još i okrugle kade ali one nisu baš uobičajene pa o njima nekom drugom prilikom. Današnje kade se najčešće proizvode od akrila ili umjetne smole zbog čega su lagane, a nerijetko su zbog udobnosti i lakše upotrebe dopunjene policom-klupom. Pri postavljanju kade treba slijediti nekoliko savjeta:

• Zasebnu kadu postavite samo u velikim kupaonicama tako da oko nje ostane mnogo prostora kako bi se istakli njeni obrisi i kako bi u nju mogli ući ili izaći na bilo koju stranu

• Pokraj kade ostavite prostor širine minimalno 60 cm tako da se nesmetano možete obrisati ručnikom nakon kupanja

• Zbog sigurnijeg ulaska i izlaska iz kade u nju postavite gumene prostirke, a sa strane rukohvate

• U kadama u kojima postoje mlaznice za podvodnu masažu nije preporučljivo koristiti ulja ili pjene za kupanje kako nebi došlo do začepljenja istih. Mlaznice je potrebno redovno provjeravati i održavati

• Kada u kojoj se često upotrebljava tuš mora imati široko i ravno dno.

UrediSvojDom