Kako odabrati pravi tuš?

Kako odabrati pravi tuš?

Gdje kupiti dobar tuš?

Kvalitetne tuševe od renomiranih proizvođača možete pronaći u našem katalogu proizvoda.

Na tržištu postoji ogroman izbor tuševa, a da ne bi ostali u nedoumici donosimo nekoliko savjeta kako i što izabrati.

Nadglavni (fiksni) ili pomični tuš

Tuševi se dijele u dvije kategorije, nadglavne (fiksne), pričvršćene na zid ili strop i pomične, koje držite u ruci. I jedni i drugi imaju i prednosti i mana.


- NADGLAVNI ILI FIKSNI TUŠ

Montira se na zid ili strop. Prednosti: daje kvalitetan i ujednačen mlaz vode uvijek na isto mjesto tako da nema bojazni od špricanja po kupaonici. Ima ih različitih veličina i oblika. Može se birati nekoliko načina puštanja vode, u obliku kišnih kapi, užeg mlaza vode ili širokog mlaza kao imitacija vodopada. Nadglavni tuš jednostavan je za održavanje (čišćenje).

Nedostaci: Instalacija se mora dodatno postavljati pod zid. Neprikladan za malu djecu. Nezgodan za uzimanje manje količine vode, ispiranje nekih predmeta i slično.


- POMIČNI (RUČNI) TUŠ

Fleksibilnim crijevom je spojen na slavinu i može stajati samostalno ili se montira na zid na metalnu ili plastičnu vodilicu. Prednosti: može se pomicati po visini tako da je dostupan svim uzrastima.

Nedostaci: Crijevo se zna zapetljati, nepažnjom se može zaliti ostatak kupaonice, ima dosta dijelova za čišćenje.


Tuš prema obliku mlaznica

Postoji nebrojeno mnogo oblika; tuš sa sitnim rupicama koji daje efekt kiše, tuš sa rjeđim, ali širim rupicama koje daju efekt tanjih mlazova, tuš sa efektom slapa, tzv. “jet spray” koji daje deblji i snažni mlaz vode pogodan za masažu, kombinirani tuš na kojem možete okretanjem glave regulirati jačinu mlaza itd.

Najisplativiji je tuš na kojem se nalazi glava sa nekoliko opcija tako da svatko sebi može odrediti mlaz vode koji mu se najviše sviđa.

Oblik i materijal tuša

Oblika ima nekoliko, a najčešći su okrugli tuševi. Kada su u pitanju nadglavni tuševi, onda se često koriste kockasti.

Danas su dizajneri otišli toliko daleko da ima tuševa koji su prave male skulpture.

Od materijala najzastuplenija je plastika i metal.

UrediSvojDom

PREPORUČAMO