Izbor perilice posuđa

Izbor perilice posuđa

Biranjem perilice za pranje posuđa, trebate obratiti pozornost na sljedeće stavke: Veličinu ( širina ), glasnoću rada i energetsku klasu kao 3 osnovna parametra na osnovu kojih treba napraviti izbor. Ako je perilica za pranje posuđa na udarnom mjestu u kuhinji, razmotrite mogućnost i način njene ugradnje.


Veličina

Perilice za pranje posuđa su dostupne u dvije veličine: šira (širine 60 cm) ili uža (širine 45 cm). Šire perilice obično imaju kapacitet za 12 ili više kompleta posuđa, što je idealno za obitelji, dok uži modeli imaju kapacitet 8 ili 9 kompleta što je pogodno ako su manje potrebe.


Energetska klasa

Mjeri se potrošnja energije i vode u toku ciklusa pranja i posebno energija u toku sušenja.


Glasnoća rada

Ovo je veoma važna karakteristika ukoliko je perilica postavljena na "udarnom" mjestu u kuhinji. Glasnoća rada od 53 dB je prihvatljiva, ali postoje perilica kod kojih je i 42 dB, pa razmotrite i te opcije.

Programi i temperature

Ovdje je ključ kvaliteta - ne kvantiteta. Morate utvrditi da Vaša nova perilica za pranje posuđa ima sve programe koji su vam potrebni. Svatko ima različite potrebe ali glavne karakteristike predstavljaju pred pranje, brzi program ili program za pranje čaša.

Preuzeto sa: www.centar-tehnike.com

Pogledajte i ostale savjete za kupnju kućanskih uređaja!