STOR.E za pregled foto i video materijala na TV-u

STOR.E za pregled foto i video materijala na TV-u

Vrlo zanimljiv uređaj dolazi u obliku crne monolitne kutijice pod nazivom STOR.E TV!

Riječ je o Toshibinom multimedijalnom uređaju uz čiju pomoć možete pregledavati foto, video i audio sadržaje na televizoru. To je u biti vanjski hard disk s određenim softwerskim mogućnostima prikazivanja multimedijalnog sadržaja.

Malih je dimenzija (17x11x4 cm), lijepog i elegantnog dizajna, obložen sjajnom, crnom plastikom.

Način rada

Da bi uopće mogli pregledavati određene sadržaje na TV-u, STORE najprije morate „napuniti“ fotografijama, videom ili glazbom. To se radi priključenjem uređaja na PC, a on će automatski biti prepoznat i prijavljen kao vanjski hard disk. Jednostavnim postupkom copy/paste prebacite svoje fotografije, filmove ili glazbu s PC-a na STORE.

Nakon toga uređaj spajate na TV i uživate u pregledavanju materijala. Ako određene podatke imate spremljene na USB sticku možete ih pregledavati na način da USB stick spojite direktno u STORE te ih onda gledate na TV-u. Ipak, preporuka je da video materijale prije pregleda presnimite direktno na uređaj.

STORE morate "napuniti" sadržajem. Najjednostavnije spajanjem na računalo
STORE morate "napuniti" sadržajem. Najjednostavnije spajanjem na računalo

Uz uređaj dolazi i mali, elegantni daljinski upravljač uz čiju pomoć određujete sve potrebne postavke.

STORE na TV spajate s priloženim AV kompozitnim kablovima, ali zbog kvalitete slike i zvuka, preporuka je da ga spojite s HDMI kablom (koji nije u kompletu). Nakon spajanja na TV, pojavljuje se početni ekran, a onda uz pomoć daljinskog upravljača uređujete i određujete postavke.

Elegantni, mali daljinski upravljač dostatan za upravljanje svim funkcijama
Elegantni, mali daljinski upravljač dostatan za upravljanje svim funkcijama

Postavke uređaja

Uređaj pruža vrlo jednostavne, ali korisne postavke, posebno za svaki od tri segmenta; foto, video i audio.

Za pregled fotografija koristi se „slideshow“ (projekcija) gdje možete odrediti dužinu prikaza fotografija od 3, 5 ili 10 sekundi ili pak možete isključiti tu mogućnost.

Za efektniji prijelaz između fotografija koristi se opcija „tranzition“. Postoji nekoliko efekata, postepeno izbljeđivanje (fade) i pomicanje fotografija s jedne na drugu stranu (postoji nekoliko kombinacija).

Za video opcije morate odabrati tip TV uređaja (PAL ili NTSC), ali je najsigurnije da ostavite na opciji AUTO, a STORE će sam prepoznati o kojem se tipu TV-a radi.

Slijedeći korak je odabir rezolucije video prikaza i ovisno o TV uređaju kojeg imate, izabrat ćete STANDARD ili HD.

Podržani formati

STORE uređaj omogućuje pregled velikog broja formata. Za video su podržani gotovo svi današnji formati (DAT, ISO, MPG, AVI, Xvid...), a za pregled fotografija koristi se isključivo JPEG.

Za glazbenu kulisu možete korisiti datoteke s MP3 ili WAV formatom.

Zašto kupiti STORE?

Ok, sve ovo što smo nabrojali možete ostvariti i s DVD-om ili kućnim kinom. Ali...

Zbog malih dimenzija brzo se seli sa TV-a do PC-a i obratno. Može se ponijeti i na godišnji odmor ili u vikendicu. STORE je zbog povelikog hard diska (1TB) idealan kao back up tj. skladište za sve snimljene fotografije i video, a vjerujte, stane ih nevjerojatno mnogo.

Ako je prosječna veličina fotografije koju snimate s digitalnim fotoaparatom 5 MB, onda na STORE možete pospremiti 200.000 fotografija!!!

Ili oko 3.000 filmova u Divx formatu. Ili oko 230.000 pjesama u MP3 formatu.

STOR.E možete nabaviti u svim Makro Mikro trgovinama.