Promijenite izgled kuhinje u nekoliko sati

Promijenite izgled kuhinje u nekoliko sati

U roku od jednog dosadnog poslijepodneva uz malo mašte i nekoliko metara tapeta ili bordura možete vašoj kuhinji dati potuno novi i svježiji izgled. Ako ne želite micati postojeće elemente ili dodavati nove, odaberite bordure ili tapete koje će odgovarati uz postojeće stanje i razmislite kako i gdje bi ih postavili. Oblijepite prazne površine zida nasuprot kuhinjskim elemenatima ili povucite borduru kao nastavak istih. Ne ograničavajte se uobičajenim formama i pravilima.

S papirnatim bordurama možete učiniti mnogo zanimljivih detalja
S papirnatim bordurama možete učiniti mnogo zanimljivih detalja

Ako je vaša kuhinja uređena u rustikalnom ili nekom starijem stilu pronađite cvjetne uzorke ili neke nježnije šare, a ako je kuhinja u modernijem obliku možete svašta iskombinirati. Pazite samo, što god odabrali, da se boje tapeta ili bordura i poda te kuhinjskih elemenata usklade kako ne bi previše odskakali jedno od drugog.

Foto tapetu možete nalijepiti i na hladnjak ili kuhinjske elemente
Foto tapetu možete nalijepiti i na hladnjak ili kuhinjske elemente

Želite li se još više zaigrati s uređenjem vaše kuhinje, uredite je tematski! Za to će vam idealno poslužiti foto tapete koje danas možete pronaći za malo novaca u gotovo svakoj trgovini. Izaberite neki motiv; kuhinjske motive, cvijeće, životinje...

Podmetači, šalice i čaše mogu napraviti veselu atmosferu
Podmetači, šalice i čaše mogu napraviti veselu atmosferu

Uz foto tapetu ili borduru, vizuru kuhinje obogatite dodatnim ddetaljima u istom tonu i tematskim cjelinama kao što su npr. zavjese, podmetači za čaše, čaše, šalice, daske za rezanje...


Što je potrebno od materijala i alata?

Za ovaj jednostavni zahvat potrebne su vam tapete, bordure ili foto tapete te ljepilo za iste. Od alata vam treba oštar nožić (skalpel), škare, metar, široki i uski kist, posuda u kojoj ćete zamiješati ljepilo (plastični lavor) i ljestve. Postupak ljepljenja je jednostavan. kada izmjerite i označite gdje želite postaviti tapete, taj dio zida premažite pripremljenim ljepilom, a zatim premažite i tapetu. Pažljivo je zalijepite na predviđeno mjesto i suhom krpom lagano istišćite zrak, od sredine prema van.

Zanimljivu ponudu tapeta, bordura i foto tapeta pogledajte u našem katalogu proizvoda.

UrediSvojDom