Uradi sam: Izrada stolne lampe

Uradi sam: Izrada stolne lampe

Ako ste ljubitelj homemade stvari svidjet će vam se lampa naših čitateljica iz Siska, Snježane i Helene.

Za izradu je potrebna stara konzerva, na primjer, od vaše omiljene kave. Bitno je da nije premala kako biste u nju uspjeli staviti ostatak materijala koji je potreban za rasvjetu. U trgovačkim centrima koji drže „uradi sam“ opremu kupite žicu, utičnicu, kliker za paljenje/gašenje, gips i traku za izoliranje. Nešto od navedenog vjerojatno već i imate doma. Možete kupiti i gotovo grlo i tako si pojednostaviti izradu lampe jer nećete morati sami spajati žice, te je sve izolirano.

Uradi sam: Izrada stolne lampe
Uradi sam: Izrada stolne lampe
Uradi sam: Izrada stolne lampe

Konzervu treba razrezati s jedne strane, a s druge napraviti rupu za žicu. Potreban vam je i običan plastični čep koji se stavlja na vrh lampe. Kroz čep se stavlja grlo za žarulju koje se tako neće pomicati lijevo ili desno. Prije ulijevanja gipsa budite vrlo oprezni s izolacijom. Grlo žarulje treba se u potpunosti oblijepiti izolir trakom, kao i sve ostalo što bi moglo doći u doticaj s gipsom ili vodom. Tako će se spriječiti mogući nastanak kratkog spoja.

Uradi sam: Izrada stolne lampe

Gotovu lampu možete ostaviti u sivoj boji, a možete je i obojiti u željenu boju ili ukrasiti zanimljivim detaljima. Tako će osim funkcionalne imati i estetsku komponentu. Lampa koju ste izradili može vam biti na ponos! Ako vam nije potrebna u vlastitom domu uvijek je možete nekome pokloniti za rođendan ili za useljenje u novi prostor.