Kreveti na kat za dječju sobu

Kreveti na kat za dječju sobu

GDJE KUPITI KREVETE?

Gdje nabaviti krevete na kat: pogledajte u našem katalogu proizvoda - Dječje sobe a ako krevet na kat želite sami izraditi, pogledajte kako to predlažu stručnjaci iz Boscha.

Kako mnoge obitelji imaju dvoje ili više djece, a veličina prostora u kojem žive definitivno ne zadovoljava njihove potrebe, ide se na varijantu opremanja dječje sobe sa krevetima na kat.

Postoji nebrojeno mnogo kombinacija sa krevetima na kat. Čak i ako obitelj ima samo jedno dijete, može se u malom prostoru koristiti krevet na kat kako bi se dobio dodatni prostor za igranje ili učenje. Ušteda prostora je velika, na istoj površini može spavati i igrati se dvoje ili više djecea, a osim što štedi prostor, krevet na kat djeci omogućuje daleko veći broj kombinacija za igru te potiče njihovu maštu i razvija motoričke sposobnosti.


Da li su kreveti na kat opasni?

Svi se mi pitamo nije li krevet na kat opasan za djecu? Na prvi pogled odgovor je da, ali kada se bolje razmisli i pogleda, krevet na kat je bezopasan. Naravno, ozljede su uvijek moguće, ali pripremajući ovu temu i pregledavajući različite web forume, nismo nigdje naišli na nekoga tko se žalio da mu se dijete ozlijedilo zato jer je palo sa kreveta na kat ili slično (ali najvjerojatnije ima slučajeva). Ako se pridržavate nekih osnovnih pravila djeca će u potpunosti biti sigurna.

Pravila spavanja na krevetu na kat

1. Djecu predškolske dobi nije pametno stavljati na spavanje u krevet na kat bez obzira na sve moguće zaštitne mjere.

2. Nikada dvoje djece ne smije biti istovremeno na gornjem krevetu (da ne bi slučajno gurnuli jedno drugoga).

3. Djeci najstrože zabraniti hodanje i skakanje po gornjem krevetu (naročito skakanje).

4. Uvijek paziti da ispod kreveta ne viri neki predmet (ladica, stol, stolica, jer ako dijete slučajno padne, moblo bi se dodatno ozlijediti)

5. Često provjeravati čvrstoću (pritegnutost) zaštitne letvice na rubu kreveta koja štiti od prevrtanja djeteta (paziti i na njen razmak da se dijete ne bi slučajno provuklo ispod nje i kreveta)

6. Da bi gotovo 100% bili sigurni, montirajte zaštitnu mrežu koja se pričvrsti za strop, a na drugoj strani za rub kreveta

Krevet na kat štedi prostor i ostavlja više mjesta za igru
Krevet na kat štedi prostor i ostavlja više mjesta za igru

Nekoliko praktičnih savjeta

Ako naručujete krevet na kat po narudžbi i ako je prostor ispod kreveta namijenjen za igru ili učenje, neka visina bude barem 20-ak cm viša od djeteta kako bi se moglo nesmetano igrati par godina.

Ako je moguće, neka vam naprave krevete tako da ih jednog dana možete jednostavno razmontirati i koristiti kao dva zasebna kreveta.

Pri planiranju i skiciranju predvidite što više ladica i prostora za odlaganje stvari.


Ostali tekstovi na temu dječje sobe:

- dječja soba - nekoliko savjeta

- kako urediti dječju sobu za školarca

- skriveni prostori u dječjoj sobi

- kreveti na kat za dječju sobu

- dječje sobe za školarce

- dječje sobe za predškolsku dob

- dječje sobe – mašta i stvarnost

- kako urediti sobu za tinejdžere

- dječje sobe

- dječje sobe radni pisaći stol


UrediSvojDom