Kako očistiti hladnjak

Kako očistiti hladnjak

U hladnjaku čuvate namirnice koje svakodnevno konzumirate pa je i normalno da hladnjak treba redovito čistiti. Može se dogoditi da neka hrana predugo stoji u hladnjaku, da je ostatak hladnjaka poprimio neke neugodne mirise, a i police znaju biti prljave pa je stoga potrebno hladnjak i očistiti.

Za svoje zdravlje i za čuvanje hrane čistite hladnjak redovito. Potrebno je izvaditi prije svega svu hranu van, te baciti onu koja se pokvarila, kojoj je istekao rok trajanja ili koja jednostavno predugo stoji. Pomiješajte dvije litre vode i dvije žličice sode bikarbone. Tom mješavinom pomoću krpe očistite unutrašnjost hladnjaka i police. Nakon toga ćete pomiješati dva decilitra akoholnog octa s dvije litre vode te ponovo obrisati cijeli hladnjak. Vratite hranu unutra, a za upijanje neugodnih mirisa koristite sodu bikarbonu ili mljevenu kavu koju možete staviti na policu u malu posudicu.

Primijetite li da je neka polica uprljana odmah ju očistite kako se ne bi stvarale tvrdokorne mrlje, a i tako ćete svoj hladnjak održavati čistim.

Autor: uredisvojdom.com