Češnjakom protiv herpesa, gripe i raznih bolesti

Češnjakom protiv herpesa, gripe i raznih bolesti

Češnjak je višenamjenski lijek s kojim se može liječiti čitav niz bolesti. Ova biljka je dokazano antibiotik koji djeluje na crijevne viruse, bakterije i parazite. U većim dozama liječi encefalitis, snižava krvi tlak i kolesterol u krvi te ometa nastajanje krvnih ugrušaka. Konzumiranjem nekoliko reženjeva češnjaka dnevno srčani bolesnici si smanjuju mogućnost srčanog napada za čak 50 posto. Češnjak posjeduje više tvari koje imaju antikancerogeno djelovanje, kao i veći broj antioksidanasa.

Muči li vas prehlada češnjak je odlično rješenje. Čim osjetite da vas počinje boljeti grlo odmah pojedite malo češnjaka i time imate šansi spriječiti prehladu ili gripu. Stručnjaci kažu da se možda nećete uopće razboljeti učinite li to dovoljno rano.

S češnjakom možete i u borbu protiv upala, grčeva, herpesa i raznih bolesti. Ojačat će vaš imunitet, a muči li vas proljev ili crijevni plinovi i tu će vam pomoći tako što će ih ublažiti. Prema istraživanjima češnjak se nalazi na vrhu liste namirnica koje sprječavaju rak, a najviše smanjuje mogućnost pojave raka želuca.

Odlučite li se za borbu protiv bakterija s češnjakom trebate znati da bolje djelovanje ima sirovi češnjak. Kuhate li češnjak time njegovo sprječavanje bolesti srca i agregacija trombocita neće biti manje. Upravo naprotiv, kuhanjem se svojstva češnjaka pojačavaju. Najbolje je da češnjak jedete i sirov i kuhan i tako ćete se zasigurno uspješno zaštititi od raznih bolesti.

Autor: A. B.