Do dobrog zdravlja uz sok od aronije

Do dobrog zdravlja uz sok od aronije

Sok od aronije dobar je zdravlje jer ima mnoga ljekovita svojstva. Aronija ili sibirska borovnica odlična je za pročišćavanje krvi, blagotvorno djeluje na želudac i crijeva, zaustavlja proljev, ublažava migrenu i glavobolju, smanjuje krvi tlak, sprječava bakterijske i virusne infekcije, podiže imunitet, odličan je antioksidans, ima antitumorsko djelovanje, pomaže u liječenju drugih malignih bolesti, te i Alzheimera.

Uz sok od aronije svakako ste korak bliže dobrom zdravlju. Sok od ovih ljekovitih bobica blagotvorno djeluje na jetru, te mokraćni i žučni mjehur. Pročisti ih i omogućava da pravilno rade. Također, sok od aronije dobar je za regulaciju izlučivanja i ispravnost rada hormona štitnjače i gušterače.

Prema istraživanjima ljudi koji redovito konzumiraju sok od aronije teže će oboljeti od mišićne degeneracije očiju. Osim toga, aronija pomaže zacjeljivanju rana, usporava starenje kože i tijela, djeluje kao zaštita od negativnih UV zraka i sprječava nastanak bora.

Do dobrog zdravlja uz sok od aronije

Sok od aronije

Kako bi napravili sok od aronije potreban vam je kilogram bobica i 600 grama šećera. Bobice najprije dobro operite, maknite peteljke i zgnječite bobice. Ubacite 200 grama šećera, sve izmiješajte i držite na hladnom mjestu sve do sljedećeg dana. Sok od voća iscijedite, dodajte ostatak šećera i zagrijavajte uz miješanje. Kuhajte sok pet minuta, stavite ga u boce dok je vruć i brzo zatvorite.

Autor: A. B.