Ukrasne biljke za vašu okućnicu ili vrt

Ukrasne biljke za vašu okućnicu ili vrt

Želite li da vaša okućnica ili vrt izgledaju zanimljivo i atraktivno idealno rješenje su ukrasne biljke. Ako želite unijeti živost vašem prostoru tada ne možete pogriješiti s biljkama u bojama kao što su Eulalija , Iglica ili Astilba.

Astilba
Astilba
Iglica
Iglica

Svojom bojom živost vrtu dat će i ukrasne biljke naziva Nemezija, Kokotić, Felicija i Zijevalica.

Nemezija (Nemesia strumosa)
Nemezija (Nemesia strumosa)
Zijevalica (Antirrhinum)
Zijevalica (Antirrhinum)
Kokotić (Consolida ajacis)
Kokotić (Consolida ajacis)

Veoma su dekorativni cvjetovi divlje ruže, naročito vrste Cistus x purpureus . Prvi cvjetovi ove sredozemne biljke pojavljuju se krajem svibnja, a biljka cvate dalje sve do sredine lipnja.

Cvjetovi divlje ruže
Cvjetovi divlje ruže

Želite li dati živost zasjenjenim mjestima tada je odličan odabir Plućnjak, biljka s neobičnim šarenim cvjetovima, plavim, ljubičastim ili bijelim, te listovima s bijelim ili srebrnim točkama. Veoma je lijep Plućnjak Pulmonaria saccharata koji ima neobične ljubičasto-ružičaste cvjetove.

Plućnjak
Plućnjak

Vaš vrt ili okućnica svakako će privlačiti pažnju s modernim, zimzelenim biljkama u kombinaciji s palmama, artičokom i bambusom, ili sa zelenim penjačicama koje se nalaze na zidovima ili ogradama. Želite li urediti novi vrt ili samo dati sjaj starom vrtu ili okućnici postoje brojne ukrasne biljke koje će vam u tome pomoći. Budite hrabri, domišljati i maštoviti, te se dobro raspitajte o karakteristikama biljaka koje želite. Uz malo truda, znanja i volje svoje ideje ćete uspješno provesti u djelo.

Autor: A. B.