Ukrasne biljke za terase i balkone

Ukrasne biljke za terase i balkone

Idealne ukrasne biljke za terase i balkone su begonije i fuksije. Možete ih posaditi u lonce i smjestiti na sjenovite dijelove terase jer će tako najbolje uspjeti. Imaju predivne tamnoljubičaste i zelene listove, te ružičaste, crvene i bijele cvjetove.

Savjetuje se vađenje gomolja begonije na jesen iz lonca, njegovo sušenje i ponovna sadnja na proljeće. Kod sadnji fuksije trebate imati na umu da će na područjima s mrazom moći preživjeti samo ako baza stabiljke bude 5 cm ispod zemlje, te prekrivena debelim slojem slame, pilovine ili mokrog lišća koje služi kao zaštita.

Kod uređenja terasa ili balkona s ukrasnim biljkama vodite računa o izgledu, tipu i veličini posuda ili lončanica. U visećim posudama ili košarama lijepo izgledaju petunija i surfinija. Odlična dekoracija mogu biti i biljke puzavice, na primjer, bakopa koja posebno dolazi do izražaja tijekom ljeta.

Postoje brojni cvjetovi koji mogu biti idealan ukras, ali želite li nešto drugačije možete posaditi limun ili sobnu naranču jer su također odlična dekoracija. Mogućnosti je bezbroj, dovoljno je pažljivo birati vrstu ukrasnih biljaka te tip vaze i posuda i vaša terasa ili balkon dobit će sasvim novo ruho.

Autor: A. B.