Zdrava i fit

Zdrava i fit

Dr. Lejla Kažinić Kreho i Renata Sopek: Zdrava i fit Savjeti, recepti i vježbe za blistav izgled i životnu vedrinu dviju naših vrhunskih autorica na području prehrane i fitnesa Prvi put u Hrvatskoj cjelovita knjiga s kompletnim uputama za pravilnu prehranu i održavanje forme


Knjiga Zdrava i fit nudi recepte i vježbe za održavanje zdravlja, vitalnosti i dobrog raspoloženja za žene u svakoj dobi, od tinejdžerske do zrele. Renata Sopek, trenerica fitnessa, i dr. Lejla Kažinić Kreho, liječnica i članica Britanskog nutricionističkog društva, zajedno su osmislile recepte i vježbe koje će svakoj ženi omogućiti da se lakše nosi sa zahtjevima suvremenog života na temelju najnovijih nutricionističkih istraživanja. Kako regulirati težinu pomoću glikemičkg indeksa i indeksa sitosti, kako detoksicirati organizam, održavati zdravlje kostiju i zglobova ili pak opustiti se nakon svakodnevnih napetosti i potaknuti libido, samo su neke od devet tema obrađenih u savjetima, receptima i kvalitetenim fotografijama.


Dr. Lejla Kažinić Kreho autorica je dva bestselera o zdravoj prehrani – Prehrana 21. stoljeća i Prehrana 21. stoljeća za žene, objavljena u protekle dvije godine. Jela po njezinim receptima vrlo su jednostavna za pripremu i provjereno blagotvornog djelovanja na očuvanje zdravlja, a popraćeni su jednostavnim informacijama i savjetima o namirnicama i pravilima prehrane kojom se može unaprijediti zdravlje i potaknuti dobro raspoloženje.


Renata Sopek trenerica je fitnessa i tv-voditeljica koja je u knjizi Zdrava i fit ponudila svoje preporuke za zdrav život i demonstrirala svih devet serija vježbi, od zagrijavanja do istezanja. Vježbe s jednostavnim rekvizitima kao što su lopta za pilates i bučice, jačaju mišićni tonus i lijepo oblikuju tijelo, a jednostavne su za izvođenje i vrlo ženstvene. Renata Sopek demonstrirala ih je korak po korak i čitateljicama poručuje da će se uz redovito vježbanje promijeniti njihov odnos prema vlastitom tijelu.


Fotografije jela za potrebe knjige snimljene su u u restoranu Apetit, a fotografije vježbi koje demonstrira Renata Sopek snimljene su u studiju Alfa Film.


www.profil.hr