3. TJEDAN DIZAJNA ZAGREB (#tdzg2016)

3. TJEDAN DIZAJNA ZAGREB (#tdzg2016)

Svibanj je sada već tradicionalno posvećen dizajnu u Zagrebu. Ove godine Tjedan dizajna Zagreb održat će se od 03.-08. svibnja, a regija partner će biti nordijske zemlje – Švedska, Norveška, Finska i Danska.

Središnje događanje, velika izložba namještaja domaćih i regionalnih dizajnera te izložba suvremenog nordijskog dizajna, bit će postavljena u Kući za ljude i umjetnost "Lauba". Povrh toga, #tdzg2016 donosi i brojne novitete – od Noći dizajna i mini događanja po centru grada do prepoznatljivih konferencija KIKI, AUTO(R) i PRODUKTEKA na kojima će sudjelovati renomirani domaći i strani stručnjaci.

3. TJEDAN DIZAJNA ZAGREB (#tdzg2016)

"Pozivamo sve koji se bave dizajnom da se uključe u #tdzg2016 bilo u obliku sudjelovanja na izložbama, predavanjima i radionicama te iskoriste priliku da se prijave do 11. ožujka za #tdzg Izložbu namještaja, #tdzg Expo, #tdzg Market ili #tdzg Partner lokacije. Ove godine želimo da cijeli Zagreb u Tjednu dizajna slavi dizajn", izjavio je Daniel Tomičić, direktor #tdzg-a.

#tdzg2016 sastojat će se od središnje izložbe namještaja (#tdzg Izložba namještaja), međunarodne izložbe koja će predstaviti izbor originalnih, inovativnih i kvalitetnih proizvoda i projekata raznih područja dizajna iz Hrvatske i svijeta (#tdzg Expo), prodajne izložbe hrvatskih dizajnera (#tdzg Market) te niza događanja po Zagrebu organiziranih u suradnji s partnerima (#tdzg Partner lokacije). Povrh toga, svaki dan #tdzg2016 posvećen je jednoj temi – modi, hrani, namještaju, kreativnim industrijama, automobilskoj industriji,... Po prvi puta, noć petka, 06. svibnja, bit će posvećena dizajnu te će Lauba i sve partner lokacije taj dan biti otvorene do 23.00 sata u kojima će organizirati zanimljive sadržaje i popuste, a Noć dizajna će završiti velikim partyjem u Laubi.

3. TJEDAN DIZAJNA ZAGREB (#tdzg2016)

"Program #tdzg2016 je izuzetno dinamičan te se nadamo da će privući još više posjetitelja i zaljubljenika u dizajn jer smo ove godine proširujući program mislili na sve. S obzirom na to da je ovo već 3. #tdzg, odlučili smo uložiti napore kako bi cijeli grad Zagreb osjetio i disao dizajn u tom tjednu, te po uzoru na europske prijestolnice aktivirao i strane posjetitelje da dođu vidjeti proizvode hrvatskog dizajna. Izuzetno smo ponosni na suradnju s nordijskim zemljama i vjerujemo da će njihovi stručnjaci moći prenijeti svoja bogata, zanimljiva iskustva vezana uz dizajn, kao pokretača gospodarstva. Povrh toga, prepoznatljive konferencije KIKI, AUTO(R) i PRODUKTEKA će i ove godine okupiti renomirana imena domaćih i stranih stručnjaka, te ćemo u svrhu poslovnog povezivanja izlagača ugostiti i REXPO koktel tako da neće, sigurna sam, nedostajati i konstruktivne rasprave o dizajnu", zaključila je Tina Marković, direktorica #tdzg-a.


Prijave za #tdzg 2016 su otvorene do 21 . ožujka na: www.tjedandizajna.com


Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Teu Matoš, E. tea@bododo-media.hr, M. +385 98 238 083

3. TJEDAN DIZAJNA ZAGREB (#tdzg2016)