UREĐENJE DOMA U JAPANSKOM STILU

UREĐENJE DOMA U JAPANSKOM STILU

Predstavljamo projekt interijera uređenja doma u japanskom stilu.

Stan površine 90m2 nalazi se u potkrovlju obiteljske kuće, pogled ima na sve četiri strane svijeta tako da je izuzetno ugodno mjesto za život.

Dizajn interijera je rađen na način da je glavna ideja japanski stil, odnnosno štih uređenja doma, sa prilagodbama našem podneblju i suvremenom načinu života.

Osmislili smo i dizajnirali novoprojektirano stanje koje omogućuje otvaranje kompletnog prostora i spajanje u jedinstveni interijer.

UREĐENJE DOMA U JAPANSKOM STILU

Isto tako, uz pomoć pregrada, rađenih od hrastovih letvica i tkanine, moguće je pregrađivanje i odjeljivanje pojedinih zona, poput spavaće sobe i kuhinje, ovisno o potrebama i željama vlasnika.

UREĐENJE DOMA U JAPANSKOM STILU

Na podu se nalazi hrastov parket tamno smeđe boje. Oko dimnjaka, čija pozicija je bila uvjetovana, smješten je vertikalni vodeni vrt, koji daje oazu zelenila i unosi život u interijer.

Kod uređenja kupaonice vodili smo računa o kosinama. Odabrane su pločice bež nijanse, u istom tonu, ali sa malo različitim detaljima i dizajnom, za pod i zidove, te dio za tuš kabinu.

Dimenzije pločica su isto tako primjerene interijeru u kojem se kupaona nalazi (pod 33x33cm, zidovi 18x36cm).

U sklopu dnevnog boravka smješten je radni kutak.

Kod uređenja ovog stana dio ormara je smješten pod kosinama krova. Kombinirane su police, ladice i dijelovi za vješanje, ovisno o stajaćoj visini.

UREĐENJE DOMA U JAPANSKOM STILU

Na zidu kao i na fronti ormara za cipele predviđena je slika sa japanskim motivom.

U dijelu dnevnog boravka koji gleda prema zapadu, ispod velikog francuskog prostora smješten je kutak za opuštanje i sjedenje na udobnim mekanim jastucima na kojima će se uživati gledajući zalazak sunca ili noću zvijeze....

UREĐENJE DOMA U JAPANSKOM STILU
UREĐENJE DOMA U JAPANSKOM STILU

Između kuhinje i dnevnog boravka nalazi se polica za vino koja ujedno povezuje ove dvije zone stana.

Iz kuhinje se izlazi na terasu na kojoj čovjek uopće nema osjećaj da se nalazi u velegradu usred buke i vreve.

Promjenama koje smo napravili kombinirajući želje investitora sa pravilima struke i definicijom samog prostora dobio se lijep, ugodan i nadasve opuštajući interijer.


Dizajner interijera, Slavica Durković

www.dizajn-interijera.com.hr