Eko grijanje

Eko grijanje

Sezona je grijanja u punom zamahu. Ako se grijete na onaj stari, tradicionalni način uz drva, to je vrlo lijepo, da ne velimo i romantično. Ali...

Svakodnevno po nekoliko puta nositi do peći hrpu drva, koja ste prethodno još morali i nacijepati, postaje nakon nekog vremena zamorno. Osim toga, drva za grijanje su i skupa. A ni ekološki nisu baš najbolje riješenje. Jeste li razmišljali o drvenim briketima?


Tvrtka Galeković, jedan od naših najvećih proizvođača parketa, brine o očuvanju prirode i prirodnih resursa, a drvni peleti i briketi su najbolji primjer kako racionalno i ekološki proizvoditi iz obnovljivih izvora. Naime, obradom drva u bilo kojoj drvnoj industriji ostaju sitne čestice drva koje se prikupljaju u spremnike, te se mogu strojno prešati bez upotrebe bilo kakvog vezivnog sredstva, kako bi nastali drvni peleti i briketi najviše kvalitete.

Drveni briket i peleti iz tvrtke Galeković
Drveni briket i peleti iz tvrtke Galeković

Ulaganjem u ove tehnologije, tvrtka Galeković omogućila je kupcima ekološki i u potpunosti prirodan proizvod, kojim mogu ostvariti značajne uštede u grijanju. Vrhunski drvni peleti i briketi Galeković A1 kvalitete, proizvode se uglavnom od visoko cijenjenoga hrasta, koji osigurava njihovu visoku kaloričnu vrijednost. Kao energenti su definitivno najbolji izbor jer kao i ostala biomasa su apsolutno prirodni, zdravi, sigurni, ne onečišćuju okoliš te se njihovim korištenjem ostvaruju znatne uštede u odnosu na druge energente.

Više na: www.pps-galekovic.hr