Novi Bosch sustav za pametne domove

Novi Bosch sustav za pametne domove

Novi Boschev sustav za pametne domove omogućuje upravljanje grijanjem i osvjetljenjem s pomoću samo jedne aplikacije uz fokus na sigurnosti i zaštiti podataka.

Od 1. siječnja. 2016. novoosnovano društvo-kći Robert Bosch Smart Home GmbH udružit će aktivnosti tvrtke koje se odnose na pametne domove, uključujući i povezana stručna znanja o softverima i senzorskim sustavima. U budućnosti će nova tvrtka nuditi velik broj proizvoda i usluga za povezane domove iz jednog izvora: primjerice, novo riješenje koje može prijaviti provale, a koje istodobno pomaže u kontroli grijanja s ciljem uštede energije. Od siječnja 2016. kupci će putem interneta moći naručiti prve Boscheve proizvode iz ovog područja. Ti proizvodi uključuju Boschev upravljač za pametne domove, pametni termostat i kontakte za vrata ili prozore. Prvo predstavljanje će se održati na sajmu Consumer Electronics Show (CES, od 6. – 9. siječnja 2016.) u Las Vegasu.

Novi Bosch sustav za pametne domove

Jednostavnost ugradnje i upravljanja

Pametni domovi pružaju nove usluge koje ukućanima čine život jednostavnijim, a pružaju i veliki poslovni potencijal”, kaže dr. Stefan Hartung, član upravnog odbora tvrtke Robert Bosch GmbH i odgovorna osoba za poslovni sektor Energetska i graditeljska tehnologija.

„Boschev sustav za pametne domove jednostavan je za ugradnju i upravljanje: jedan sustav, jedna aplikacija, jedno korisničko iskustvo. Naša rješenja rasterećuju korisnike od zamornih rutinskih zadataka, a istodobno im pružaju više udobnosti i sigurnosti”, dodaje dr. Peter Schnäbele, budući generalni direktor društva Robert Bosch Smart Home GmbH sa sjedištem u Stuttgartu.

Sigurnost i zaštita podataka kao najveći prioriteti

Boscheva rješenja za pametne domove zadovoljavaju najviše standarde zaštite i sigurnosti podataka. Ti se standardi uzimaju u obzir već od samog početka procesa razvoja proizvoda. U tu je svrhu Bosch pokrenuo i centar za stručnost u pogledu sigurnosti proizvoda. Kupcima i korisnicima omogućena je potpuna transparentnost te im je omogućeno da sami odlučuju na koji se način koriste njihov podaci.

Nove usluge i aplikacije čine život jednostavnijim

Boscheva rješenja za pametne domove pokazuju da je dovoljna jedna platforma za povezivanje grijanja, osvjetljenja, detektora dima i uređaja u kućanstvu. Svime time može se jednostavno upravljati s pomoću pametnog telefona ili tableta. Jezgru sustava čini Boschev upravljač za pametne domove, centralna upravljačka jedinica koja povezuje komponente jednu s drugom te s internetom. U budućnosti će korisnici moći koristiti Boschevu aplikaciju za pametne domove kako bi kombinirali osnovne funkcije inače nepovezanih uređaja. Na primjer, rješenje kontakta za vrata i prozore izvještava vas o tome je li prozor otvoren. Kad se to dogodi, sustav može automatski smanjiti grijanje u odgovarajućoj prostoriji i to skladu s korisničkim postavkama. Štoviše, korisnici mogu u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu provjeriti svoj pametni telefon kako bi vidjeli jesu li vrata i prozori otvoreni ili zatvoreni. Kod budućih verzija rješenja kontakta za vrata i prozore sustav će uključiti alarm ako su prozori ili vrata obijeni dok su ukućani odsutni, što znači da više neće biti potrebe za odvojenim dojavnim sustavom.

Novi Bosch sustav za pametne domove

Kompatibilno s drugim uređajima proizvođača

Kada je u pitanju povezivost, Bosch smatra da će otvoreni standardi i otvorene platforme tehnologiju učiniti još pristupačniju korisnicima. Zbog toga je Boschev sustav za pametne domove modularan i proširiv, i lako se spaja s kompatibilnim uređajima drugih proizvođača.

Novi webshop

Prvi Boschevi proizvodi za pametne domove moći će se naručiti od 1. siječnja 2016. na internetskoj stranici www.bosch-smarthome.com.