IKEA KATALOG 2016. SPREMAN ZA DISTRIBUCIJU

IKEA KATALOG 2016. SPREMAN ZA DISTRIBUCIJU

U srijedu, 19. kolovoza 2015., počinje distribucija IKEA kataloga na više od 650.000 kućanstava u Zagrebu i okolici te na nova područja: Osijek, Slavonski Brod, Čakovec, Bjelovar, Koprivnicu i Rijeku. Sva kućanstva dobit će katalog najkasnije do 6. rujna. Digitalna verzija ovogodišnjeg IKEA kataloga, koji slavi uživanje u svakodnevnim aktivnostima u kuhinji i oko nje, bit će dostupna na internetskoj stranici IKEA.hr i mobilnoj aplikaciji od utorka 18. kolovoza, a u robnoj kući od 1. rujna.

IKEA katalog 2016. fokusira se na kuhinju koja je nekad bila namijenjena isključivo pripremi hrane, a danas se u njoj družimo i zabavljamo s obitelji i prijateljima, pomažemo djeci pisati domaću zadaću, bavimo se hobijima i slavimo posebne trenutke u našim životima. Kao i svake godine, IKEA katalog sadrži mnoštvo novih proizvoda, inspirativnih ideja i funkcionalnih rješenja za uređenje svih prostorija u domu, ali i pokazuje kako male stvari u našem domu mogu učiniti veliku razliku u svakodnevnom životu.

Na 328 stranica, ovogodišnji IKEA katalog čitateljima nudi oko 2.000 proizvoda i rješenja za uređenje doma. Uz hrvatski, IKEA katalog tiska se još na 33 svjetska jezika i distribuira u 49 zemalja. Cijeli proizvodni lanac IKEA kataloga nosi FSC certifikat što znači da se od šume do tiska može pratiti sljedivost i garancija je odgovornog upravljanja šumama. Katalog se za sve zemlje priprema u Ålmhultu u Švedskoj, a od prvog koncepta do samoga tiska potrebno je otprilike 10 mjeseci.

IKEA katalog dolazi i u obliku aplikacije koja, koristeći tehnologiju proširene stvarnosti, omogućuje smještanje više od 400 proizvoda u domove korisnika. Aplikacija nudi i opciju „Uđi u sobu“ koja korisnike vodi u obilazak dvaju IKEA izložbenih prostora, više od 50 kratkih filmova, inspirativne fotografije i 360° preglede.

Prezentaciju novog IKEA kataloga popratilo je dosta uzvanika uz večeru zavezanih očiju
Prezentaciju novog IKEA kataloga popratilo je dosta uzvanika uz večeru zavezanih očiju

Istraživanje Life at home

Uz novi IKEA katalog, predstavljeno je i globalno IKEA istraživanje o navikama u kuhinji i oko nje u koje je uključen i Zagreb s okolicom (uzorak za Zagreb i okolicu je 1.000 ispitanika). Istraživanje je pokazalo kako 81% stanovnika Zagreba i okolice jako voli jesti, 57% kuhati, 74% ih se osjeća jako samouvjereno kuhajući kod kuće, a 40% ih kuha svaki dan. Stanovnici Zagreba i okolice, uz one u Šangaju, najmanje jedu istu hranu za doručak svaki dan. Njih 38% jede istu hranu, dok je prosjek za sve gradove 52%. Također, 76% Zagrepčana uživa kušati nove vrste hrane - jedino stanovnici Šangaja to vole više (78%). Prosjek svih gradova jest 68%. Isti postotak, njih 76%, bi još češće voljelo kušati novu vrstu hrane, što je više od stanovnika svih gradova obuhvaćenih istraživanjem, a prosjek za sve gradove iznosi 59%.

Više od polovice Zagrepčana jede u kuhinji dok njih 17% nikad ne jede u kuhinji ili blagovaonici, što je manje od stanovnika svih gradova obuhvaćenih istraživanjem. Gotovo 50% ispitanika iz Zagreba želi češće jesti u društvu u čemu također prednjače u odnosu na ostale gradove obuhvaćene istraživanjem. S druge strane, 37% stanovnika glavnoga grada Hrvatske naručuje hranu barem jednom tjedno, što je najrjeđe u usporedbi s drugim gradovima, a 35% će reći da određenu vrstu hrane ne voli jesti, premda ju nikada nije probalo.


Novosti u robnoj kući IKEA Zagreb

Od 17. kolovoza posjetitelji robne kuće IKEA Zagreb imaju više vremena za opušteno uživanje u kupovini s obzirom da je radno vrijeme od ponedjeljka do subote produženo za jedan sat, tako da posjetitelji robnu kuću mogu posjetiti od 10.00h do 21.00h (radno vrijeme nedjeljom je nepromijenjeno: 10.00h -18.00h).

Pogledajte IKEA katalog.


Prva godina rada robne kuće IKEA Zagreb u brojkama

IKEA KATALOG 2016. SPREMAN ZA DISTRIBUCIJU
IKEA KATALOG 2016. SPREMAN ZA DISTRIBUCIJU

PREPORUČAMO