ORaH-ova kampanja: “Stari stolac – nova fotelja”

ORaH-ova kampanja: “Stari stolac – nova fotelja”

Na konferenciji za medije održanoj 14. srpnja, stranka ORaH – Održivi razvoj Hrvatske predstavila je novu kampanju pod nazivom „Stari stolac – nova fotelja“ s kojom nastavlja promociju koncepta cirkularne ekonomije, ovoga puta u dizajnu namještaja i drvoprerađivačkoj industriji. Kampanju je predstavila Mirela Holy, predsjednica ORaH-a, zajedno s Gordanom Cmrečkim, predsjednikom Glavnog foruma ORaH-a te voditeljem kampanje Leom Vukelićem. Predstavljanju kampanje prisustvovali su i članovi žirija Tomislav Toth, urednik časopisa Majstor te Robert Bradač, vlasnik studija Marnic, ujedno i sponzor nagrade pobjedniku.

Kampanja "Stari stolac – nova fotelja" je namijenjena mladoj, urbanoj, kreativnoj populaciji, posebice mladim dizajnerima namještaja i interijera.

Dakle, svi zainteresirani koji žele sudjelovati na natječaju, moraju pronaći neki stari, odbačeni komad namještaja (ili otpadno drvo) kojem će udahnuti novu dušu i stvoriti mu novu uporabnu vrijednost. To može biti stara stolica, fotelja, komoda, ormarić, okvir, svjetiljka i slično.

Za sudjelovanje na natječaju, dizajneri/ce trebaju poslati fotografije starog, odbačenog i uporabnog predmeta za opremanje interijera po sistemu PRIJE – POSLIJE, a koji je njihovom kreativnošću nastao iz tih odbačenih predmeta. Sve prijavljene kolekcije prikazat će se na izložbi koja će se održati početkom listopada u Zagrebu, a najbolji dizajn nagraditi autorskim angažmanom dizajnera na izradi dizajna komercijalnog predmeta (stol, stolac, ormarić), koji će tvrtka Marnic proizvesti i plasirati na domaće i inozemno tržište. Prijave će ocjenjivati stručan žiri.

Prijave i pripadajuću foto dokumentaciju treba poslati na mail stari.stolac@orah.hr do 15. rujna 2015. godine.

Po završetku natječaja i razmotrenih prijava, početkom listopada bit će održana izložba te proglašen pobjednik natječaja koji će biti nagrađen autorskim angažmanom na izradi dizajna komercijalnog predmeta. Krajem 2015. godine biti će objavljen katalog izložbe i brošura o potencijalima cirkularne ekonomije u industriji namještaja.