Pseće dlake i linjanje

Pseće dlake i linjanje

Iako su nam kućni ljubimci stalni izvor veselja i sreće, ponekad nam njihova dlaka može zadati prave glavobolje...


Suočavanje sa psećim dlakama

Moramo se pomiriti sa činjenicom da naši dragi psi dolaze sa još nekim obavezama osim redovitog hranjenja, čišćenja i posjeta veterinaru. Konstantno dnevno usisavanje dlaka, čišćenje dlaka s odjeće, sve to postaje jedan veliki posao.


Odgovor na probleme linjanja

Nabavite četku koja neće oderati kožu psu tijekom četkanja već će lagano ukloniti otpale dlake i odumrli unutarnji sloj dlaka. Četka ne bi smjela čupati gornji sloj dlaka. Tako će zapravo četka obaviti puno posla umjesto vas jer ćete smanjiti količinu dlaka po kući i namještaju. No, još uvijek vam preostaje kupanje psa, dok se za kompliciranije stvari kao što je šišanje možete obratiti psećem frizeru. Ne zaboravite na dobro sredstvo protiv buha i nametnika kako bi se ljubimac manje češkao, a niti na dobar šampon i regenerator. Redovito mu čistite uši i zube.

Pravilna prehrana isto tako ima veliku ulogu u tome kako izgleda dlaka i koja količina nje otpada. Važno je da budete sigurni u zdravlje svog psa i da obratite pažnju na njegovu prehranu, posebice ako gubi dlaku više nego inače. Ako linjanje traje duže od nekoliko tjedana, posjetite veterinara.

Preuzeto sa: www.budi.in