OBOJANI STROP

OBOJANI STROP

Obojani strop može biti vrlo dramatičan način promjene izgleda sobe i osjećaja dok boravite u njoj. Tamno ljubičasta boja stropa djeluje vrlo elegantno, ali može dati neočekivani izgled obzirom da je riječ o intenzivnoj boji, te za takvu odluku treba dobro razmisliti.

OBOJANI STROP

Obojani strop u tamnu boju vizualno prostor čini manjim (nižim), ali to može biti pravi bonus u sobama s visokim stropom ili prostorima s galerijom. Tamne boje, zapravo pomažu u stvaranju ravnoteže prostora.

OBOJANI STROP

Zanimljiva rješenja su i korištenje metalik boja (kao ovaj zlatni strop na fotografiji), a dodavanjem tekstura povećava se dimenzioniranost prostora. Metalik bojom će se strop istaknuti, a svjetlucavom toplinom podariti će prostoru osjećaj dobrodošlice i dodatnog osvjetljenja.

OBOJANI STROP

Ružičasti strop je stvarno komad osobnosti. Nekima će se svidjeti, a neki će krenuti u potragu za drugim bojama, jer ružičasta boja se uglavnom doživljava kao neozbiljna boja koju vezujemo uz djevojčice i odrastanje. Međutim, ružičasta boja u interijerima može biti iznimno elegantna, a dobro se slaže sa sivom, bijelom i bež.

OBOJANI STROP

Kad su u pitanju dječje sobe, osim veselih boja česte su kombinacije s prugama u drugoj boji. Linije su najčešći motiv stropa dječjih soba. Linije koje se protežu po stropu držati će oči prikovane za njih od početka do kraja, a jedino što zaustavlja tu igru je montirana lampa ili luster između tih linija.

OBOJANI STROP

Međutim, s prugama treba pažljivo, jer one mogu ograničiti planiranje namještaja u prostoru i vremenu.


Za UrediSvojDom: Ana Biočić