Baidu DuBike - drugačiji koncept električnog bicikla

Baidu DuBike - drugačiji koncept električnog bicikla

NinoIT

IT Svijet na jednom mjestu (Android, iOS, Windows Phone, Softver, Hardver ...)
ninoit.eu

Od kako su svojom pojavom izazvali veliku zainteresiranost, električni bicikli postepeno su evoluirali. Imali smo prilike u više navrata pisati o raznim konceptima odnosno izvedbama električnih bicikala, no ovaj Kineski nas se nekako najviše dojmio.

Baidu DuBike, odnosno DuBike kako mu je i ime električni je bicikli tvrtke „Baidu“. Posebna zanimljivost koja se vezuje uz ovu tvrtku je ta da je Baidu Kineski pandan dobro nam poznatog Google-a.

Što bi značilo da je Baidu Kineska tražilica, odnosno slobodni smo reći i „Kineski Google“. Pripadajući električni bicikli osim kompletnog napajanja prilikom vožnje, nudi i mogućnost punjenja odabranih gadget-a.

DuBike posjeduje ćelije u kojem se tijekom vozačeva pedaliranja pohranjuje električna energija. Upravo se tako pohranjena električna energija, kasnije može iskoristiti za pokretanje bicikla ili za bilo kojeg segmenta koje ono i posjeduje.

Iako za sada DuBike nije dostupna na tržištu, odnosno nije za prodaju. Baidu ne krije ostvariti tu namjeru u dogledno vrijeme. Hoće li DuBike Kineske tvrtke Baidu punopravno konkurirati Svjetskim izvedenicama, ili će sve ostati unutar Kine ostaje tek za vidjeti.

Bez obzira na sve drago nam je da razvoj električnih bicikala postepeno evoluira i pronalazi svoje stalno mjesto kod kupaca željnih ovakve vožnje.

Izvor: ninoit.eu