Što je zapravo Feng shui?

Što je zapravo Feng shui?

To nije stil uređenja interijera koji je hit pa će nestati, već pristup životu u svim njegovim segmentima. Feng shui je put koji nudi svjesno življenje i dublje spoznavanje vlastitog bića. Traži od vas da aktivirate onaj uspavani dio vašeg bića, koji jedva čeka da konačno primijetite njegovo postojanje – intuiciju.

Feng shui je nastao prije više tisuća godina u Kini, no može se reći da je kao ljudsko iskustveno naslijeđe postojao na svim dijelovima zemaljske kugle, gdje god su ljudi živjeli u jedinstvu s prirodom. U Kini su otišli korak dalje i zabilježili sva svoja promatranja, pojednostavnili ih koristeći brojeve i tablice te oblikovali svoje spoznaje u feng shui učenje.


Što sve jest feng shui

Osvješćivanje vlastitog daha – važnost kvalitete zraka i vježbe tehnika terapeutskog disanja

Osvješćivanje želje tijela za pokretom – pronalaženje vježbi koje krijepe tijelo, ali i dušu

Osvješćivanje onog što unosimo u sebe – što, zašto i u kojoj količini jedemo i pijemo

Osvješćivanje vlastitog duhovnog bića – tko smo mi iznad fizičke, mentalne i emocionalne razine

Osvješćivanje uže i šire životne okoline – što stambeni prostor i njegovo okruženje govore o nama i odabiru našeg životnog puta

Što je zapravo Feng shui?

Utjecaj feng shui-a na stanovanje

Za sretan i harmoničan život potrebno je mnogo više od vlasničkog lista za nekoliko desetaka četvornih metara stambenog prostora. Ova stara kineska vještina nudi pomoć pri odabiru i oblikovanju harmoničnog obiteljskog doma ili produktivnog stambenog prostora. Potrebno je zatražiti pomoć u pravom trenutku i slijediti naputke profesionalnih savjetnika i naravno – istraživati kroz vlastito iskustvo.


Kada potražiti feng shui savjetovanje

Važno je naglasiti kako feng shui nudi individualna rješenja polazeći od datuma rođenja zasebno za svaku osobu ili obitelj. Feng shui analiza pomoći će vam utvrditi idealnu lokaciju za življenje jer nije svejedno gdje i kada ćete kupiti nekretninu te u kojem trenutku u nju useliti. Kod postojećih objekata, feng shui će uskladiti stambeni prostor s okolišem, članovima obitelji i natalnom kartom objekta. Također, feng shui nudi savjete u slučajevima kada treba uskladiti raspored prostorija s protokom energije, ispraviti sve loše utjecaje koji proizlaze iz postojećeg oblika stana/kuće/okućnice te pri odabiru boja, predmeta, pokućstva i svih drugih detalja prilikom opremanja stambenog prostora. Osim toga, savjetovanje uključuje i područja numerologije, astrologije, smjerologije, radiestezije, geobiologije, energetskog čišćenja i iscjeljivanja prostora.

Što je zapravo Feng shui?

Feng shui život punim plućima

Moderan život donio je čitavo mnoštvo društveno prihvaćenih obrazaca ponašanja koji osim što imaju za cilj što kraći i lakši put do ugode (gotovo isključivo fizičke) nemaju nikakav drugi, dublji smisao. Isključiva težnja za ugodnim životom na svim razinama i pod svaku cijenu uglavnom vodi prema vrlo neugodnim srednjim godinama i starosti prepunoj bolesti. Naravno, to ne znači da ne bismo trebali uvijek težiti što ljepšem i ugodnijem životu, ali istovremeno treba poštivati trenutnu poziciju u ciklusu života. Upustiti se u feng shui znači živjeti život punim plućima, pozdraviti i bol i radost, neugodu i blaženstvo kao neodvojivi dio ciklusa života.

Autor: Dijana Dora Kučić, Feng shui projektantica i savjetnica


Preuzeto sa: www.najboje.hr