SELJAČKI POD

SELJAČKI POD

Seljački pod je naziv za masivni parket većih dimenzija, debljine 21 ili 14mm, širine do čak 200mm te dužine 600-2400mm, koji svojim izgledom pruža osjećaj starinskih podova , a modernim obradama i bojama sigurno može postići i jako moderan izgled.

Seljački pod se postavlja u veće prostorije gdje dimenzije i struktura drva više dolazi do izražaja
Seljački pod se postavlja u veće prostorije gdje dimenzije i struktura drva više dolazi do izražaja

Još iz vremena srednjeg vijeka masivni seljački pod je bio cijenjen i postavljan u dvorce i plemićke domove. Razlog tome je zasigurno rijetkost kvalitetnog drva većih dimenzija, ali zasigurno i jedinstvena toplina drva koja je ušla u te interijere zajedno s podovima. Određena istraživanja su pokazala da je dosta seoskih domaćinstava imalo drvene seljačke podove, ali ne u svim prostorijama. Iako ih je većina u glavnim prostorijama imalo zemljani pod, jer je bio lakši za održavati i čistiti, neki seljaci su imali drveni seljački pod u svojim spavaćim sobama. Seljački pod je do današnjih dana zadržao ime seljački baš zbog svoje duge povijesti. Seljački pod je povratak tradiciji. Podovi obloženi širokim daskama podsjećaju nas na stara vremena, a možemo ih postaviti i u moderni ambijent zajedno s modernim pokućstvom zahvaljujući novim obradama te takvi podovi domu daju posebnu toplinu. Masivni podovi ostavljaju dojam čvrstine i topline, a posebno u hladno zimsko vrijeme kada nude poseban ugođaj koji je nezamjenjiv. Usporedimo li ga sa ostalim vrstama drvenih podova, koje možemo naći u ponudi na hrvatskom tržištu, ova inačica, kao zov starih, prošlih vremena zadovoljava i najzahtjevnije kupce, nudeći svakom prostoru posebno ozračje.

Seljački pod ostavlja dojam čvrstine i topline
Seljački pod ostavlja dojam čvrstine i topline

Danas je parket prisutan u skoro svakom domu, a tako je i prodaja parketa postala svakodnevnica, a izbor parketa i podova sve veći. U tom širokom izboru ponude najčešće nije lako ni odabrati idealni parket ili pod. Načelno, seljački podovi REX se postavljaju u veće prostorije, šireg i otvorenijeg prostora gdje njihova masivnost, dimenzije i struktura drva više dolaze do izražaja. Samim time daju novu razinu elegancije i bogatstva prostoriji. Seljački podovi mogu biti izrađeni u različitim vrstama drveta što pruža dodatan izbor kod uređivanja i usklađivanja interijera. U izboru možemo naći hrast, termo hrast, jasen, termo jasen.. Podovi REX mogu biti u nezavršenoj varijanti, tako da se nakon postavljanja lakiraju ili ulje, ili se mogu tvornički lakirati i uljiti u određenoj boji ili nijansi. Također, jako je popularno četkanje seljačkih podova u lakiranoj ili uljanoj varijanti, jer se tako ističe prirodna struktura drveta i dobije se nova dimenzija poda.

Seljački pod kao sinonim za uređenje prostora u duhu prošlih vremena, samo je jedna od mogućnosti kako urediti podove vlastitih prostora. Naravno ukoliko imate i drugačije zamisli, tvrtka PPS Galeković će dati sve od sebe da udovolji svim Vašim željama.

PPS Galeković

PPS Galeković

Adresa

Braće Radić 199a
10410 Velika Gorica

Telefon

01/ 55 90 840
01/ 62 68 460

Email

prodaja@pps-galekovic.hr