YouTube doživio maleni makeover

YouTube doživio maleni makeover

Poznati servis za gledanje multimedijskog sadržaja YouTube, svako malo doživi neke promijene. Bile one od velikog ili malog značajka, promijene nikada nisu prošle a da korisnici ne bi o njima podignuli forumsku zajednicu na noge.

Tako je i ovoga puta. Naime došli smo do informacija kako su pojedini Američki korisnici primijetili malene no ne manje bitne dizajnerske promijene na YouTube-u. Prva novina dotiče se odnosno postavljena je između gumba Play/Pause/Stop te ikonice “zvučnika”.

Malena crtica postavljena je okomito, nije nam poznato čemu ono točno služi no možemo kazati kako je ona u stvari svojevrsni “timer” prikaza scena na pojedinom YouTube multimedijskom sadržaju.

Druga novost jesu postojeće ikonice za odabir kvalitete prikaza, pregledavanje kasnije te full-screen prikaz koje su od sada pomaknute više ka sredini. Odnosno nisu više na krajnjoj desnoj strani, to jest prema samome rubu kao što je to do sada bio slučaj.

Kao treća značajka, odnosno novina jest “izbrisani” prikaz ponuđenih video zapisa koji je prilikom reprodukcije nekog sadržaja do sada suvereno stajao s desne strane. Dakle od sada je ta strana posve prazna.

I kao posljednja novost navedimo prilikom prijave odnosno prikaza vlastitog korisničkog računa u gornjem desnom kutu, nalazimo ostale YouTube kanale koji su spojeni na jednu e-mail adresu.

Kao što smo rekli oven novine za sada su dostupne na Američkom tlu, te sa sigurnošću ne možemo tvrditi kako ćemo ih vidjeti na globalnom pohodu odnosno da će biti omogućene i Hrvatskim korisnicima. Preostaje da vidimo kuda će se ove novine kretati.


Preuzeto s: www.ninoit.eu