Velike, veće, još veće... pločice!

Velike, veće, još veće... pločice!

Keramička industrija; u skladu s trendom koji je konstanta već nekoliko godina, stalno pomiče granice – u dužinu i u širinu pločica te stavlja izazove pred keramičare, ali i arhitekte. XXL veličine pločica vladaju!

Maksimum napora kod ovakvih pločica usmjeren je na mega efekt, koji će izazvati format, gdje se nerijetko nailazi na pločice, odnosno ploče dimenzija 300x100 cm ili pak još malo veće pločice, dimenzija 300x150 cm. Oversize je pridjev koji ove, uvjetno rečeno: pločice, nose s punim pravom. Debljinom od svega 3 pa do gotovo 10 mm izgledaju nevjerojatno krhko, no one to nikako nisu. Kao najpraktičniji format nameće se pločica dimenzija 75x75 cm, koju bez problema može postaviti jedna osoba.

Aquarelle Blue Gray pločica 25x60 cm
Aquarelle Blue Gray pločica 25x60 cm

Nova dinamika i svježina prostora

Dimenzijama uže pločice, npr. 25x70 cm ili 15x60 cm daju potencijal za stvaranje posve nove perspektive prostora. Znalački položene, uske i dugačke pločice vizualno izdužuju prostor i, korištenjem svijetlih boja, naglašavaju njegovu otvorenost. Ipak, najomiljeniji među velikim formatima je 30x60 cm, a sve omiljeniji su i modularni formati – kombiniranje različitih veličina pločica s identičnim motivima što omogućava kreiranje nevjerojatnog broj uzoraka. Ukoliko je odluka samo na jednom formatu broj uzoraka se može povećati postavljanjem pločica urađenih digitalnom tehnologijom, koje, u istom motivu, imaju više "lica".

Aquarelle White pločica 25x60 cm
Aquarelle White pločica 25x60 cm

Hrvatski noviteti za Cersaie 2014!

"Kod XXL pločica nije riječ samo o veličini koja je sama sebi svrha, već o svježem uzbuđenju i novootkrivenoj dinamici koja se ovim formatima unosi u prostor. Naš asortiman keramičkih pločica također će uskoro biti nadopunjen kolekcijama pločica novih dimenzija u većim formatima, a neke od njih, kao što je slikarskom umjetnošću inspirirana Aquarelle u dimenziji 25x60 cm i mat verziji, biti će predstavljene na sajmu Cersaie 2014, koji se održava od 22. do 26. rujna u Bologni, a na kojem već tradicionalno izlažemo", izjavila je Mirjana Kožić, PR Keramike Modus iz Orahovice, jedinog hrvatskog proizvođača keramičkih pločica.

.

Keramika Modus

Keramika Modus

Adresa

Vladimira Nazora 67
33515 Orahovica

Telefon

033/ 84 03 00
01/ 65 95 951

Email

info@keramika-modus.com