LG razvija nove zakrivljene zaslone

LG razvija nove zakrivljene zaslone

Nakon dolaska 4K rezolucije na pametne televizore te QHD zaslona na pametne telefone, vrijeme je da ponovno spomenemo zakrivljene zaslone. Ovog puta zakrivljeni zasloni dolaze iz redova dobro nam poznatog LG-a.

Ovaj Južno Korejski proizvođač tvrdi kako trenutno radi na razvoju 18”OLED zakrivljenog zaslona.OLED 18" zaslon donosi Full HD rezoluciju u 3 cm promjera te umjesto plastike sa stražnje strane donosi poliamid, sloj koji zaslonu pruža dodatnu savitljivost te samim time izdržljivost ujedno s manjim promjerom no što je to bilo do sada.

LG razvija nove zakrivljene zaslone

OLED zaslon u veličini od 18” posjeduje trostruko veću prozirnost no dosadašnji savitljivi zasloni na LG G Flex pametnom telefonu što će osobito biti vidljivo kod korištenja pametnog telefona ili tableta na danjem svijetlu.

Prema riječima LG-eva voditelja razvoja zaslona In-Byung Kanga tvrtka će u 2017. godini na tržište plasirati televizor u veličini od 60” pri Ultra-HD rezoluciji. Isto tako 60” zaslon televizora dolazit će s mogućnošću zakrivljenosti.


Više na: www.ninoit.eu